garzew Posted January 21, 2013 Report Posted January 21, 2013 Witam. Niedawno zmieniałem maskę w ursusie 360. W tej chwili reflektory są zamontowane wewnątrz maski, a nie jak było w starej wersji ? wystawały po bokach. Chciałem zapytać jak powinny być ustawione reflektory aby nie świeciły za krótko ani za daleko w ruchu drogowym? Czy ktoś może mi doradzić jak to najszybciej wyregulować domowym sposobem? Quote
grzepaku1 Posted January 21, 2013 Report Posted January 21, 2013 najszybciej bez żadnych urządzeń ustawia się w nocy włączyc światła mijania zakryć jedną lampę a póżniej odwrotnie i będzie widać gdzie ta lampa świeci i żeby oświetlała jezdnię około 30m przed ciągnikiem tylko nie załóż tych reflektorów do góry nogami lub w inny spośób bo będziesz oślepiał innyc użytkowników Quote
VoYtek8 Posted January 21, 2013 Report Posted January 21, 2013 No dokładnie jak kolega wyżej napisał tak żeby świeciły 30m przed ciągnikiem. Quote
garzew Posted January 23, 2013 Author Report Posted January 23, 2013 Dzięki za odpowiedź. Teraz jak są wbudowane w maskę to trochę trudniej jest z odpowiednim ustawieniem. Jak wystawały z boku to wystarczyło je tylko przekręcić. Teraz trochę grzebaniny miałem, bo za każdym razem żeby sprawdzić jak daleko świecą musiałem je dokręcić, opuścić maskę i jak nie pasowało to znowu odkręcać i lekko przechylać. Ale już trafiłem w odpowiednie ustawienie i jest OK. Quote
VoYtek8 Posted January 24, 2013 Report Posted January 24, 2013 A kolego mogłbyś napisać ile kosztuje taka maska nowa do c360? Quote
massay1 Posted January 26, 2013 Report Posted January 26, 2013 Stare ja diabli ale zawsze coś.http://zapodaj.net/41bccfd832f81.jpg.html Quote
Recommended Posts