Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam. Niedawno zmieniałem maskę w ursusie 360. W tej chwili reflektory są zamontowane wewnątrz maski, a nie jak było w starej wersji ? wystawały po bokach. Chciałem zapytać jak powinny być ustawione reflektory aby nie świeciły za krótko ani za daleko w ruchu drogowym? Czy ktoś może mi doradzić jak to najszybciej wyregulować domowym sposobem?
Posted
najszybciej bez żadnych urządzeń ustawia się w nocy włączyc światła mijania zakryć jedną lampę a póżniej odwrotnie i będzie widać gdzie ta lampa świeci i żeby oświetlała jezdnię około 30m przed ciągnikiem tylko nie załóż tych reflektorów do góry nogami lub w inny spośób bo będziesz oślepiał innyc użytkowników
Posted
Dzięki za odpowiedź. Teraz jak są wbudowane w maskę to trochę trudniej jest z odpowiednim ustawieniem. Jak wystawały z boku to wystarczyło je tylko przekręcić. Teraz trochę grzebaniny miałem, bo za każdym razem żeby sprawdzić jak daleko świecą musiałem je dokręcić, opuścić maskę i jak nie pasowało to znowu odkręcać i lekko przechylać. Ale już trafiłem w odpowiednie ustawienie i jest OK.:cool: