kurkawodna Posted January 31, 2013 Author Report Posted January 31, 2013 Sam je zjem:) Mam białe, brązowe i czarne. Z czym wiąże się to że są agresywne? Quote
DuzyGrzegorz Posted January 31, 2013 Report Posted January 31, 2013 Zerknij w ten temat http://www.rolnik-forum.pl/Thread-hodowla-kur-niosek, zwłaszcza post #11 i następne. Quote
VoYtek8 Posted January 31, 2013 Report Posted January 31, 2013 Sam je zjem:) Mam białe' date=' brązowe i czarne. Z czym wiąże się to że są agresywne?[/quote'] Nie chodzi o kolory tylko o odmianę i wielkość. Jak jeszcze bardzo dawno temu babcia kury trzymała to były Messa i Zielononóżki to zielononóżki cały czas były dziobane i wgl. nie bardzo miały wtedy życie w kurniku. Później babcia postanowiła zabić zielononóżki, a parę same padły i problem z dziobaniem się skończył. Jak zosatały same kury rasy Messa nie były już agresywne Quote
kurkawodna Posted February 1, 2013 Author Report Posted February 1, 2013 Nie wiem czy tamten wątek może mieć coś wspólnego z moją hodowlą Quote
ekojaja Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 by dobrze ci się niosły to pasowało by byś doszedł do 14 stopni w kurniku przy zachowaniu odpowiedniej wentylacji ( jeśli chodzi o grzejnik możesz go użyć ale nie stawiać na słomie ja kiedyś używałem specjalnych zawieszanych grzejników na gaz i było dobrze przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa) w zimę możesz dodawać im witamin do wody ( nie jest to drogie) bo na wybiegu w zimę zbyt wielu składników im potrzebnych nie znajdą, jeśli chodzi o masę kur to mogą być to inne rasy bądź mają dostępnych zbyt mało karmideł przez co słabsze osobniki nie zaspakajają swoich potrzeb bytowych Quote
Recommended Posts