Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sam je zjem:) Mam białe' date=' brązowe i czarne. Z czym wiąże się to że są agresywne?

[/quote']

Nie chodzi o kolory tylko o odmianę i wielkość. Jak jeszcze bardzo dawno temu babcia kury trzymała to były Messa i Zielononóżki to zielononóżki cały czas były dziobane i wgl. nie bardzo miały wtedy życie w kurniku. Później babcia postanowiła zabić zielononóżki, a parę same padły i problem z dziobaniem się skończył. Jak zosatały same kury rasy Messa nie były już agresywne

• 1 month later...
Posted
by dobrze ci się niosły to pasowało by byś doszedł do 14 stopni w kurniku przy zachowaniu odpowiedniej wentylacji ( jeśli chodzi o grzejnik możesz go użyć ale nie stawiać na słomie ja kiedyś używałem specjalnych zawieszanych grzejników na gaz i było dobrze przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa) w zimę możesz dodawać im witamin do wody ( nie jest to drogie) bo na wybiegu w zimę zbyt wielu składników im potrzebnych nie znajdą, jeśli chodzi o masę kur to mogą być to inne rasy bądź mają dostępnych zbyt mało karmideł przez co słabsze osobniki nie zaspakajają swoich potrzeb bytowych