Jump to content

Recommended Posts

Posted
Prezydium Sejmu na czele z p. Kopacz zafundowało sobie premię po 45 tys. na głowę.Ludzie nie mają pracy nie mają na chleb z biedy popełniają samobójstwa.Tego się nie da skomentować.Panie Prezydencie gdzie Pan jest, dlaczego nie dba Pan o swoich obywateli?
Posted
Ja ogólnie jestem w szoku i nawet sił tego komentować nie mam... napisze tyle ze ostatnio pomagałem starszej kobiecie z emerytura miesieczna 700 zł , która stała pod supermarketem i prosiła o jedzenie bo pekła jej rura w mieszkaniu a hydraulik za naprawe wziął pieniadze, które miała odłozone do konca stycznia na przezycie... ludzie zyja w biedzie i nikt nie pokwapi sie z rzadu by im pomoc...sami biora premii 45 tys. a ludzie dostali 100 zł podwyzki do najnizszej krajowej...
Posted
To jest skandal gdy inni w tym kraju przymierają głodem, brak odpowiedniej opieki medycznej i można by dalej wymieniać ja takich ludzi nazywam bardzo nieładnie bo bierze pieniądze które mu się nie należą a że w naszym kraju jest złe prawo to będzie tak dalej
Posted
Wiecie ja sam nie popieram tego że marszałkowie sami sobie przyznają premię, nie popieram także rządu, premiera,prezydenta, caaałej opozycji, ale powiedzcie czy ktoś złamał prawo? To nie te premie są złe tylko cały system który jest w Polsce od lat, teraz się zacznie hejtowanie p. Kopacz za to że przyznała sobie i swoim wicemarszałkom pieniądze, ale czy tak nie robili jej poprzednicy? Premier lata na obiadki do domu rządowym samolotem, w sejmie rozmawiają o pedałkach i ich związkach bo to jest "ważne", a w Polsce bieda wychodzi wszędzie, młodzi nie mogą znaleźć pracy, starsi na emeryturach za co żyć. Ja bym nie kierował wszystkich zażaleń do 480 posłów siedzących na Wiejskiej tylko do 40 milionów między Bugiem, a Odrą wszyscy jesteśmy obywatelami chodzimy na wybory, żyjemy właśnie w chorej Polsce, Polsce chorej, ale mimo wszystko demokratycznej. Więc to my wybraliśmy ten rząd, a teraz ludzie którzy wybierali nie wiedzą jak żyć. Mógłbym tak pisać jeszcze do jutra albo i dłużej, ale co to zmieni... :(
Posted

Polska jest państwem prawa. Takie stwierdzenie słyszymy na okrągło. Prawo nie zostało złamane, też słyszymy. Ale mamy jakieś wątpliwości, ja też takie wątpliwości mam. To może zażyjmy do Konstytucji czy naprawdę Polska jest państwem prawa.

Art. 2. Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.

Z ciekawości zadzwoniłem do znajomego prawnika i zapytałem czy można stosować pół przepisu. Zdecydowanie i bez zastanowienia powiedział: "NIE!"

Warto byłoby aby pani Marszałek (zresztą nie tylko p. Marszałek) zapoznała się z Konstytucją którą przecież stosuje się bezpośrednio (art. 8 ust. 2 Konstytucji) i przy każdym stosowaniu prawa zastanowiła się czy spełniony jest warunek zawarty w art. 2 Konstytucji, a więc czy decyzja jest zgodna z prawem i urzeczywistnia zasady sprawiedliwości społecznej. Ta decyzja jest zgodna z prawem, ale czy urzeczywistnia zasady sprawiedliwości społecznej? Jeżeli nie to jest niezgodna z porządkiem prawnym, i nie chodzi tu o sprawiedliwość p. Marszałek Kopacz a o sprawiedliwość społeczną.

Posted
"Sprawiedliwość społeczna" dla mnie to już jest jakiś żart. W Polsce banda 480 kretynów zarabia ponad 10tyś. miesięcznie za to że raczą uczestniczyć w głosowaniach nad niepotrzebnymi ustawami. Niby w sejmie ciągle coś się dzieje ale tak szczerze to nic istotnego. Zwykły obywatel tyra od świtu do nocy i ma tyle co mu na przeżycie trzeba i gdzie sprawiedliwość?
Posted
Wojtek masz rację że wybraliśmy ich w;DEMOKRATYCZNYCH WYBORACH;ale najwyższy czas zmienić to prawo bo p. posłowie robią to prawo pod siebie iwłasne potrzeby itrzeba głosować na konkretnych ludzi a nie na partie polityczne bo odpowiedzialność się rozmywa i nie ma winnych oraz zabrać dotację państwowe jak będzie partia dobra to utrzyma się z składek.Pozdrawiam.
Posted

Zabrać subwencje i wtedy władza bogatych!!!

Finansowanie partii politycznych musi być jasne i przejrzyste. Ciekaw jestem ilu rolników byłoby stać na start w wyborach i przebić się, a jest kilku rolników w Sejmie. Wystarczy przejrzeć sprawozdania finansowe i sprawdzić ile kosztuje mandat. Fakt, że w Sejmie nie byłoby kłótni bo składałby się z jedynie słusznej partii bogatych, a reszta takich jak ja musiałaby na nich robić i nie miała nic do gadania (robić na nich i tak muszę). Sam wiesz najlepiej jak są płacone składki w związkach zawodowych, w partiach płacą tylko ci co mają stanowiska a stanowiska mają ci z jedynie słusznej koalicji rządzącej. W wyborach głosujesz tylko i wyłącznie na osobę nie na partię, zarówno do Sejmu jak i Senatu.

Posted

Oddzielam politykę od partyjniactwa i traktuję jako służbę. Rolnikiem jestem, polityką głównie rolną się też zajmuję, ale to już zupełnie inna historia, a partyjniactwem brzydzę. W wyborach do Sejmu startowałem, ale od tego czasu minęło szmat czasu, ponad 20 lat. Nie ja piszę mądrze tylko że wszyscy jesteśmy rolnikami Polakami i to jest nasza mądrość wynikająca z naszej ciężkiej pracy. Dziękuję za uznanie na które nie zasługuję. Pozdrowienia dla wszystkich.

Posted
Przy tej kasie to i ja bym miał lepsze poczucie humoru.Jest światełko w tunelu to min.GOWIN zaczynam lubić tego faceta choć nie znoszęjego partii i jego szefa.Pozdrawiam.
Posted
Chciałbym min.GOWINA kedyś poznać. Nie myśli o własnej partii ZTSel nie ma nic do zaoferowania i się wypaliła jest luka -ludowo-liberalna.Chętnie bym pomógł.Pozdrawiam
Posted
No Gowin porządny człowiek, jego pozycja w PO się raczej umocni po tym jak parta podzieliła się podczas głosowania na ustawę o tych pedałkach. Gowin stoi na czele konserwatywnej platformy, koleś ma jaja bo sprzeciwić się szefowi partii w dodatku premierowi to nie byle co.
  • 4 weeks later...