Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam mam małe gospodarstwo zakupiłem tanio kombajn zbożowy (CLAAS EUROPA)co obniża koszty produkcji rolnej ale za to koszty większe sprawiają mi uprawa, siew, i inne zabiegi agrotechniczne ze względu na to że nie posiadam ciągnika, jestem zwolennikiem i fascynatem starych traktorów jak np john derr z lat 50-tych albo david brown lata 60 , może ktoś wie o takim sprzęcie do poprawek wizualnych byle motor był w dobrym stanie, POZDRAWIAM
  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
ok fajnie by było oglądam właśnie ogłoszenia jest trochę tych sprzętów lubię renowacje takich maszyn, chciałbym w tym roku zakupić jakiś traktor, z lat 40-60 tych o mocy od 40 do 60 KM
Posted
A nie łatwiej kupić jakiegoś Ursusa? Części przynajmiej byś miał bo jak kupisz jakiś wynalazek co go jest w Polsce może z 5 egzemplarzy z czego 3 stoją w pokrzywie po pas. Ursusa C360 kupisz za 6tyś i uwierz mi że będziesz miał wielkie pole do popisu przy renowacji. Takie ciągniki z lat 40-60 po mojemu nie nadają się już do ciężkiej pracy na polu, zaraz ci się coś zepsuje przecież ile ta maszyna musi przejść zanim trafi do Ciebie, takie sprzęty do dobre są do odrestaurowania i postawienia w jakimś muzeum, a nie do pracy.
Posted

Za 6tys to raczej nie kupisz ciągnika w dobrym stanie chyba, że od razu do kapitalnego remontu. Stare ciągniki, które są mało awaryjne i na dodatek wszystko można, zreperować samemu są teraz w cenie jak Ursusy C-360 lub 330.

Posted
Za 6tys. możesz poszukać Ursusa 4011 albo C-328 lub C-325 do remontu karoseri i bez kabiny lecz nie na allegro bo tam ceny są zawyżone tylko poszukaj na innych portalach aukcyjnych stricte rolniczych.
Posted
Miki masz rację ;) wątpię żeby też ciągniki z tych lat tyle kosztowały bo to juz zabytki i każdy sobie ceni taki sprzęt ;) wybierz coś z ursusa, mnie osobiście się podobają bardzo c328, do małego gospodarstwa jak znalazł i odpicować go można też świetnie ;D
Posted
Nie kupuj C-328. Mój brat kupił je za 4000 do remontu. Też jest pasjonatem starych ciągników. Odrestaurował je do perfekcji , dwa razy poszła na pole przewrócić siano i wszędzie ciekł olej! Mój brat nie jest amatorem. Wyremontowal już kilka ciągników ale powiedział, że takiego drugiego dziadostwa jak C-328 to niema.
Posted
To dziwne pierwszy raz w życiu spotykam się z taką opinia na temat tego ciągnika no ale nic może jakiś felerny odlew był. To pomyśl nad 4011 sam jeździłem i byłem zadowolony, a teraz poluja na takiego aby pomagał mojemu C-330 M.
Posted

dziekuje wszystkim za pomocne porady również myslałem o ursusie c-360 albo tzw. czterdziestce , c-328 raczej nie ze względu na moc gdyż mamy tu ciężkie ziemie , teść mi mówił o jakiejś "majorce" ale nie kojarzę jak to wygląda , to nie jest z zetorów ?

Za 6tys. możesz poszukać Ursusa 4011 albo C-328 lub C-325 do remontu karoseri i bez kabiny lecz nie na allegro bo tam ceny są zawyżone tylko poszukaj na innych portalach aukcyjnych stricte rolniczych.

no właśnie allegro mnie przeraża i ceny z kosmosu a nawet jak się zadzwoni to zejdą najwyżej 100-200zl z ceny

Posted
hehe nie "majorce" tylko Majorze to Zetor k25, ogólnie jest sporo tych ciągników, ceny są max. do 4000 pln, jak szukasz czegoś do generalki, są też jakieś super odnowione ale grubo ponad 10 tyś. to się w ogóle nie opłaca...