Miki Posted January 29, 2013 Report Posted January 29, 2013 Witam jako że z dniem wczorajszym zakupiłem Ursusa C-4011 za przysłowiową flaszke i mam kilka pytań, a mianowicie jeśli chodzi o części bo znalazłem ciekawy portal internetowy z częściami lecz są tam części do jego brata Zetora i tu rodzi sie moje pytanie czy części zetorowskie pasują do ursusa i jeszcze jedno czy da się wymienić pompe paliwa na rotacyjną czyli taka jaka wystepuje w Ursus/MF tych licencjonowanych? Quote
massay1 Posted January 29, 2013 Report Posted January 29, 2013 Z częściami z zetora może być różnie. Polacy unowocześnili 4011 na swój nieszczęśliwy sposób. nie rozumiem czemu chcesz wymieniać pompę ledwo po zakupie ciągnika? Skąd taki pomysł? Quote
muzyk Posted January 29, 2013 Report Posted January 29, 2013 Pewnie do skrzyni biegów sporo będzie pasować.Nierozumię dlaczego chcesz wymieniać p-pe wtryskową przecież ;rzędówki; wcale nie są złe.Pozdrawiam. Quote
Miki Posted January 30, 2013 Author Report Posted January 30, 2013 Ale słyszałem że ciągniki z pompami rotacyjnymi mniej palą i dla tego pytam czy się da zrobić taką podmiankę. Quote
grzepaku1 Posted January 30, 2013 Report Posted January 30, 2013 nie potwierdził bym że ciągniki mniej palą z pompą rotacyjną podam przykład Renault 155 54 silnik MWM 226 B6 pompa rzędowa a silnik jest bardzo oszczędny jak również te silniki z mniejszą mocą mają pompę rotacyjną też są oszczędne to nie wiem czy czy jest jakaś większa różnica w spalaniu czy to nie zależy od silnika? Quote
massay1 Posted January 30, 2013 Report Posted January 30, 2013 No właśnie. 4011 czy 60-ka wcale dużo nie pali, ruskie silniki mmz uchodzą za jedne z oszczędniejszych a pompa rzędowa. Główny wpływ na spalanie ma stan techniczny silnika i technika jazdy. nawet jeśli na rotacyjnej z jakiegoś powodu mniej spali to będą to mililitry. Szkoda by było szpecić ten silnik jakimś wynalazkiem z perkinsa wyglądającym jak część z pieca gazowego a nie pompa wtryskowa. Quote
muzyk Posted January 30, 2013 Report Posted January 30, 2013 Otóż to Massay całkowita zgoda.Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts