Jump to content

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pawel co do rysowania to jestes debesciak:)

A co do maluszka to u tesciow zmarl taki dziedek ktory mial malucha rocznik nie wiem ale byl palony z linki i miel jeden zegar (tak jak grzegorz pisal) a co lepsze mial przejechane nie cale 5300km i podobniez poszedl za 8000 ale tego nie jestem pewien bynajmniej tak ludzie gadali

Moim pierwszym samochodem tez byl maluch rocznik 85 i jak dla mnie nie bylo lepszego samochodu na zime (zwarzajac ze ponad 10 lat temu nie bylo tyle asfaltow tak jak teraz tylko w wiekszosci to byly zwykle polne drogi czasami wysypane jakims kamieniem) wiec w zimie byla naprawde frajda z jazdy:)

Posted
To że maluch to najlepszy samochód na zimę może pisać tylko ten komu myszy nie zrobiły gniazda w nawiewie pod tylnym siedzeniem przy włączniku ogrzewania:). 6 stycznia 1986 roku (takie daty się pamięta) jechałem do domu ok. 90 km. Mróz ok. -30 stopni. Co pięć kilometrów zatrzymywałem się i przebiegałem dziesięć kilometrów, a i tak odmroziłem sobie uszy. Próbowałem ten kanał udrożnić ale na drodze zmarzniętymi palcami i bez odpowiednio długich drutów było to niewykonalne. A z pozytywów jazdy maluchem to nauczyłem się od ojca, sanitariusza wojskowego, jak postępować przy odmrożeniach. Następnego dnia koty wysłuchały co myślę o ich lenistwie. Pozdrowienia!
Posted
Grzegorzu naprawde wspulczuje bo cos podobnego przezylem z tym ze ja nie mialem dwuch szyb(obie boczne z lewej strony) bo stracilem je na imprezie ( co dziwne ochrona parkingu nic nie slyszala) mroz to napewno byl mniejszy bo morze -15 do domu bylo nie cale 60km ale do teraz pamietam jak mi palce drentwialy na kierownicy
Posted
Chodzi o to co sie stalo bo dajmy na to ze w zimie zarzucilo i wpadlo sie w pole no to bylo wesolo bo wzielo sie za przod narzucilo i pojechalo dalej ale jak np padla pompka paliwowa i do domu bylo 10km to juz nie bylo wesolo wiec zalerzy jak sie na wszystlo patrzy Pozdrawiam
  • 2 months later...