Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ciągnik dobry tylko koni bardzo mało ma :( nie opłaca się płacić tyle za tego NH. Może napisz ile masz pola, ilu konny ma być ten ciągnik, czy ma pracować wraz z ładowaczem, i do czego będzie używany w gospodarstwie to ułatwi poszukiwania
Posted
z rocznika ciagnika wynika z alegro ze szukasz prawie nowej maszyny za dobra kase i co do new holland to w mniare oszczedne ciagniki sam tur jest troszke warty wiec cena nie jest najgorsza jak na 700mth
Posted
Nie chcę ciągnika nowego lecz lekko używanego. Z unii wziąłem już jeden ciągnik a było zachodu że głowa boli. Chcę ciągnik do pracy z turem. Ma mało palić i być jak najbardziej uniwersalny. Mam ok 100 ha i hodowlę bydła mięsnego. Cena max 135 000. ciągnik rzadko będzie pracował w polu. będzie raczej jeździł z przyczepami i pomagał w oborach. Mam już 2 ładowarki Terex TL 100 i Kramer 320 ale one tylko po polu moa przyczepę pociągnąć a w szopie jeszcze jeden sprzęt potrzebny. Z ciągników mam 3 Fenda 716 vario , John Deere 6930 Premium i Ursus 3512 4X4
Posted
To z Ciebie wcale nie jest "malyrolnik" :D Ja poleciłbym Ci na ciągnik pomocniczy do gospodarstwa jakiegoś MTZ-a są to oszczędne ciągniki, częsci tanie, fakt że nie zbyt wygodne do pracy w polu ale ty przecież bedziesz nim jeździł przy domu więc się do tego będzie nadawał. W dodatku zaoszczędzisz sporo kasy i za to możesz kupić ładowacz z pełnym wyposażeniem
Posted
Nie chcę Mtz-ta. Chcę coś z marek zachodnich. Komfort jest bardzo ważny. Jeżeli się zdarzy dużo pracy w polu to ciągnik musi być wygodny aby Ja albo mój człowiek nie byli przemęczeni w krótkim czasie!!!
Posted
A może jakiegoś Polmota? W miarę tanie ciągniki, ogólnie na pomocnicze się nadają, a jak nie to weź Zetora Majora tego nowego. Jak dla mnie to ten Zetorek jest super.
Posted

No nie mów że Polmoty to złomy...

U Zetorów ze spalaniem jest różnie ogólnie mają spore, ale wszystko zależy od operatora jak w każdym ciągniku. Ten Major co Ci poleciłem to 4 cylindrowy silnik ma, nie powinien dużo palić przy rozsądnej jeździe. :)

Posted
Wiem, że Fendy to super traktory, ale ta cena... Jangal ten Fendt co podałeś ma 150 km a ja szukam takiej 100. VoYtek8 spalanie jest bardzo istotne. Ja mam dość ciężka nogę i nie oszczędzam ani ciągnika ani paliwa. A operatorów mam 2. jeden to mój syn który jeździ bardzo spokojnie a drugi podobnie jak daje ostro po garach. Dlatego zależy mi, żeby ciągnik miał jak najmniejsze spalanie. A co sądzicie O John Deree 5100 R ? Myślałem żeby kupić bez tura a potem sobie sam założę jakiś Polski.
Posted
Właśnie te cholerne spalanie. Bo właśnie znalazłem 5100 R w dobrej cenie z małym przebiegiem i 2010 r. tylko bez tura. Wiecie może ile kosztuje oryginalny tur do John Deree a ile jakiś Polski? Jak się kupuje tur to w skład zestawu wchodzi cala ta elektronika i "rama" na ciągniku i ramie ewentualnie z osprzętem?
Posted

http://moto.allegro.pl/new-holland-td80d-tur-tuz-i2972869031.html

80 koni powinien dać sobie rade z przyczepami choć mały się wydaje ale jak do prac z turem chyba dobry (napisałem chyba bo z NH nie miałem do czynienia tylko Zetory)

jeśli w gre nie wchodziłoby spalanie to coś z JD by wybrał choć Zetory też tak dużo nie palą jak ludzie mówią ale trzeba przyznać,że New Hollandy mają dość małe spalanie.... na 100 ha ziemi i bydło to myśle, że jak spali 5 litrów więcej to i tak tego nie odczujesz

Posted

Właśnie te cholerne spalanie. Bo właśnie znalazłem 5100 R w dobrej cenie z małym przebiegiem i 2010 r. tylko bez tura. Wiecie może ile kosztuje oryginalny tur do John Deree a ile jakiś Polski? Jak się kupuje tur to w skład zestawu wchodzi cala ta elektronika i "rama" na ciągniku i ramie ewentualnie z osprzętem?

Tak gdy kupujesz nowego tura to dostajesz cały potrzebny osprzęt. Jeśli chodzi o cene to nowy polski tur to koszt ok. 17-20tys. złotych. Nowy tur JD na pewno nie będzie tani więc za cene tura JD wolał bym np. jakiegoś STOLL'a.

Posted
Po co Ci orginalny tur? Polskie są też dobre :) Jak kupisz tura to w skład wchodzą ramiona hydraulika, rozdzielacz i najczęściej łyżka i widły, reszte osprzętu musisz dokupić
Posted

cena zawsze jest podtsawowa bez osprzetu

za same widly ok 800 zł to słomy (ja z tesciem zrobilismy sami takie na 2 zęby i wyszly 300 zł pod euro ramke), szufla ok 1400 zł, krokodyl 3200, chwytak do bel na 2 tłoki zapłaciłem 2400

Posted

johny za drogi wg mnie (choć by trzeba sprawdzic w jakiej jest opcji i porównać z nowym)

Co do McC to jeździłem ciut starszym i fajny ciągnik, w tym widze ze nawet ta sama skrzynia, 4 biegi pod obciażeniem itp, bardzo szybki (40 km/h), zrywny silnik itp itd :)

BTW te McCormicki to w zasadzie Case z inna maską ;)