Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ciągnik dobry tylko koni bardzo mało ma :( nie opłaca się płacić tyle za tego NH. Może napisz ile masz pola, ilu konny ma być ten ciągnik, czy ma pracować wraz z ładowaczem, i do czego będzie używany w gospodarstwie to ułatwi poszukiwania
Posted
z rocznika ciagnika wynika z alegro ze szukasz prawie nowej maszyny za dobra kase i co do new holland to w mniare oszczedne ciagniki sam tur jest troszke warty wiec cena nie jest najgorsza jak na 700mth
Posted
Nie chcę ciągnika nowego lecz lekko używanego. Z unii wziąłem już jeden ciągnik a było zachodu że głowa boli. Chcę ciągnik do pracy z turem. Ma mało palić i być jak najbardziej uniwersalny. Mam ok 100 ha i hodowlę bydła mięsnego. Cena max 135 000. ciągnik rzadko będzie pracował w polu. będzie raczej jeździł z przyczepami i pomagał w oborach. Mam już 2 ładowarki Terex TL 100 i Kramer 320 ale one tylko po polu moa przyczepę pociągnąć a w szopie jeszcze jeden sprzęt potrzebny. Z ciągników mam 3 Fenda 716 vario , John Deere 6930 Premium i Ursus 3512 4X4
Posted
To z Ciebie wcale nie jest "malyrolnik" :D Ja poleciłbym Ci na ciągnik pomocniczy do gospodarstwa jakiegoś MTZ-a są to oszczędne ciągniki, częsci tanie, fakt że nie zbyt wygodne do pracy w polu ale ty przecież bedziesz nim jeździł przy domu więc się do tego będzie nadawał. W dodatku zaoszczędzisz sporo kasy i za to możesz kupić ładowacz z pełnym wyposażeniem
Posted
Nie chcę Mtz-ta. Chcę coś z marek zachodnich. Komfort jest bardzo ważny. Jeżeli się zdarzy dużo pracy w polu to ciągnik musi być wygodny aby Ja albo mój człowiek nie byli przemęczeni w krótkim czasie!!!
Posted

No nie mów że Polmoty to złomy...

U Zetorów ze spalaniem jest różnie ogólnie mają spore, ale wszystko zależy od operatora jak w każdym ciągniku. Ten Major co Ci poleciłem to 4 cylindrowy silnik ma, nie powinien dużo palić przy rozsądnej jeździe. :)

Posted
Wiem, że Fendy to super traktory, ale ta cena... Jangal ten Fendt co podałeś ma 150 km a ja szukam takiej 100. VoYtek8 spalanie jest bardzo istotne. Ja mam dość ciężka nogę i nie oszczędzam ani ciągnika ani paliwa. A operatorów mam 2. jeden to mój syn który jeździ bardzo spokojnie a drugi podobnie jak daje ostro po garach. Dlatego zależy mi, żeby ciągnik miał jak najmniejsze spalanie. A co sądzicie O John Deree 5100 R ? Myślałem żeby kupić bez tura a potem sobie sam założę jakiś Polski.
Posted
Właśnie te cholerne spalanie. Bo właśnie znalazłem 5100 R w dobrej cenie z małym przebiegiem i 2010 r. tylko bez tura. Wiecie może ile kosztuje oryginalny tur do John Deree a ile jakiś Polski? Jak się kupuje tur to w skład zestawu wchodzi cala ta elektronika i "rama" na ciągniku i ramie ewentualnie z osprzętem?
Posted

http://moto.allegro.pl/new-holland-td80d-tur-tuz-i2972869031.html

80 koni powinien dać sobie rade z przyczepami choć mały się wydaje ale jak do prac z turem chyba dobry (napisałem chyba bo z NH nie miałem do czynienia tylko Zetory)

jeśli w gre nie wchodziłoby spalanie to coś z JD by wybrał choć Zetory też tak dużo nie palą jak ludzie mówią ale trzeba przyznać,że New Hollandy mają dość małe spalanie.... na 100 ha ziemi i bydło to myśle, że jak spali 5 litrów więcej to i tak tego nie odczujesz

Posted

Właśnie te cholerne spalanie. Bo właśnie znalazłem 5100 R w dobrej cenie z małym przebiegiem i 2010 r. tylko bez tura. Wiecie może ile kosztuje oryginalny tur do John Deree a ile jakiś Polski? Jak się kupuje tur to w skład zestawu wchodzi cala ta elektronika i "rama" na ciągniku i ramie ewentualnie z osprzętem?

Tak gdy kupujesz nowego tura to dostajesz cały potrzebny osprzęt. Jeśli chodzi o cene to nowy polski tur to koszt ok. 17-20tys. złotych. Nowy tur JD na pewno nie będzie tani więc za cene tura JD wolał bym np. jakiegoś STOLL'a.

Posted

cena zawsze jest podtsawowa bez osprzetu

za same widly ok 800 zł to słomy (ja z tesciem zrobilismy sami takie na 2 zęby i wyszly 300 zł pod euro ramke), szufla ok 1400 zł, krokodyl 3200, chwytak do bel na 2 tłoki zapłaciłem 2400

Posted

johny za drogi wg mnie (choć by trzeba sprawdzic w jakiej jest opcji i porównać z nowym)

Co do McC to jeździłem ciut starszym i fajny ciągnik, w tym widze ze nawet ta sama skrzynia, 4 biegi pod obciażeniem itp, bardzo szybki (40 km/h), zrywny silnik itp itd :)

BTW te McCormicki to w zasadzie Case z inna maską ;)