muzyk Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 CASIE dobre ciągniki tylko jak się sypnie to podobno części drogie kolega ma kejsa i chwali ten ciągnik.Pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Case to drogi ciągnik, części są cięzkie do kupienia i też bardzo drogie, spalanie ma nie małe, gdybym ja miał już kupywać ciągnik za taką sumę jak kosztują Case to wybrałbym JD. Case i McCormic to ciągniki dobre do pierwszego zepsucia bo później to trzeba w nie dużą kase wkładać. Quote
Mikruss Posted February 4, 2013 Report Posted February 4, 2013 tylko ten Mc jak dobrze pamiętam mial silnik Perkinsa ale mogę się mylić Kazdy zachodni ciągnik jak się zepsuje to potrzebuje worek pieniędzy. Quote
kubusjettaII Posted February 4, 2013 Report Posted February 4, 2013 Case to drogi ciągnik' date=' części są cięzkie do kupienia i też bardzo drogie, spalanie ma nie małe, gdybym ja miał już kupywać ciągnik za taką sumę jak kosztują Case to wybrałbym JD. Case i McCormic to ciągniki dobre do pierwszego zepsucia bo później to trzeba w nie dużą kase wkładać. [/quote'] jeśli chodzi o spalanie to weź pod uwagę że Case i JD to maszyny z silnikami rodem z za oceanu, a tam nikt nigdy nie zwracał uwagi na oszczędności w spalaniu. Quote
VoYtek8 Posted February 4, 2013 Report Posted February 4, 2013 no a my w Polsce jesteśmy tutaj paliwo z ceną powyżej 5 zł więc spalanie w ciągniku to rzecz kluczowa. Quote
malyrolnik Posted February 4, 2013 Author Report Posted February 4, 2013 Właśnie te spalanie to największy mankament tych ciągników z tego co piszecie. Syn namawia mnie na JD i chyba się na niego zdecyduje. Narazie temat zamknięty jak kupie dan znać. Wszystkim za rady i opinie serdecznie dziękuję. Quote
íktorn Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 co do JD to chleje rope i nie bedziesz zadowolony ze spalania bo tak ciagniczek fajny maloawaryjny A widziales moze Crystal Orion 16.1 LUB 16.2 to polskie ciagniki na zagranicznych podzespołach silnik sisu ,skrzynia ZF. Jak na polakow niezle zrobione za ta kase powines dostac 5 czy 6 latka starsze wersje sprzed 10 lat byly na zetorze wiec nie warto ale mozna pomyslec i niewiele pala jak na swoja moc Quote
rysiek1965 Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 ja mam NH już cztery lata i jestem zadowolony Quote
malyrolnik Posted February 25, 2013 Author Report Posted February 25, 2013 Zdecydowałem się na nowego John Deera z dofinansowaniem z Unii. Jaki wybrać 6330 czy 5100 R? Czym się różnią? Quote
íktorn Posted February 25, 2013 Report Posted February 25, 2013 w 6330 masz 105km w 5100r masz 100 obydwa maja kastrukcje ramowa roznia sie troszke skrzynia biegow radzilbym ci sie zapytac o ciagnik na probe mnialem 6330 na probie w orce 4 obrotowka i ciagnik fajny zabilo mnie spalanie 16l to troche zenujace bo tyle lykaja6 cylindrowki z 175 koni pod maska np ferguson 175km tylko cena zaporowa bo 370 netto Quote
VoYtek8 Posted February 26, 2013 Report Posted February 26, 2013 Ja bym na Twoim miejscu wybrałbym 6330, słyszałem wiele dobrego o tych ciągnikach i zawsze trochę większy niż 5100R. Pozdrawiam Quote
simson54 Posted February 26, 2013 Report Posted February 26, 2013 na 100 hektarów to myśle że jakiś fend new holland jakiś zetorek proxima może John der nie wiem Quote
Mikruss Posted February 26, 2013 Report Posted February 26, 2013 Zetor w przedbiegach wg mnie odpada seria R to mniejsze jelonki, ja bym brał wiekszego Ale z drugiej strony jeszcze bym obejrzał co ma do zaoferowania grupa Same-Deutz Fahr-Lamborghini. Ciągniki te często w zakupie są w podobnej cenie co John Deere (czasami nawet droższe) ale za to serwis gwarancyjny i pogwarancyjny o dobre kilka cyfr tańszy Quote
malyrolnik Posted February 28, 2013 Author Report Posted February 28, 2013 Tak wiem, że serwis Jelonków strasznie drogi ale za taki ciągnik wole pocierpieć. Już poszło zamawiam 6330 dam znać jak będę coś wiedział nowego Quote
Recommended Posts