Jump to content

Recommended Posts

Posted
Case to drogi ciągnik, części są cięzkie do kupienia i też bardzo drogie, spalanie ma nie małe, gdybym ja miał już kupywać ciągnik za taką sumę jak kosztują Case to wybrałbym JD. Case i McCormic to ciągniki dobre do pierwszego zepsucia bo później to trzeba w nie dużą kase wkładać.
Posted

Case to drogi ciągnik' date=' części są cięzkie do kupienia i też bardzo drogie, spalanie ma nie małe, gdybym ja miał już kupywać ciągnik za taką sumę jak kosztują Case to wybrałbym JD. Case i McCormic to ciągniki dobre do pierwszego zepsucia bo później to trzeba w nie dużą kase wkładać.

[/quote']

jeśli chodzi o spalanie to weź pod uwagę że Case i JD to maszyny z silnikami rodem z za oceanu, a tam nikt nigdy nie zwracał uwagi na oszczędności w spalaniu.

Posted
Właśnie te spalanie to największy mankament tych ciągników z tego co piszecie. Syn namawia mnie na JD i chyba się na niego zdecyduje. Narazie temat zamknięty jak kupie dan znać. Wszystkim za rady i opinie serdecznie dziękuję.
Posted
co do JD to chleje rope i nie bedziesz zadowolony ze spalania bo tak ciagniczek fajny maloawaryjny A widziales moze Crystal Orion 16.1 LUB 16.2 to polskie ciagniki na zagranicznych podzespołach silnik sisu ,skrzynia ZF. Jak na polakow niezle zrobione za ta kase powines dostac 5 czy 6 latka starsze wersje sprzed 10 lat byly na zetorze wiec nie warto ale mozna pomyslec i niewiele pala jak na swoja moc
  • 3 weeks later...
Posted

w 6330 masz 105km w 5100r masz 100 obydwa maja kastrukcje ramowa roznia sie troszke skrzynia biegow radzilbym ci sie zapytac o ciagnik na probe mnialem 6330 na probie w orce 4 obrotowka i ciagnik fajny zabilo mnie spalanie 16l to troche zenujace bo tyle lykaja

6 cylindrowki z 175 koni pod maska np ferguson 175km tylko cena zaporowa bo 370 netto

Posted

Zetor w przedbiegach wg mnie odpada ;)

seria R to mniejsze jelonki, ja bym brał wiekszego ;)

Ale z drugiej strony jeszcze bym obejrzał co ma do zaoferowania grupa Same-Deutz Fahr-Lamborghini. Ciągniki te często w zakupie są w podobnej cenie co John Deere (czasami nawet droższe) ale za to serwis gwarancyjny i pogwarancyjny o dobre kilka cyfr tańszy ;)