Jump to content

Recommended Posts

Posted
Jeżeli nie musisz robić dużo bel i w krótkim czasie to nie polecam, fajne cacko jednak wydaje mi sie że tradycyjne są bardziej niezawodne, słyszałem taką opinie od znajomego bo osobiście nie posiadam takiej ;) pozdrawiam
Posted
No jeśli owijasz co roku taką ilość balotów to brał bym owijarkę samozaładowczą. Bo na polu jesteś niezależny i nie potrzebujesz dwóch ciągników tak jak w przypadku zwykłej owijarki. Odchodząc lekko od tematu to jaką stosujesz folię wąska czy szeroką?
Posted

posiadam METAL Fachu sprawuje sie niezle 40 balotow w godzine jak nie kupie złej foli rocznie okrecam 600balotow

juz 4 sezon ciekawym rozwiazaniem jest fakt ze owijajac balot łapiesz 2 w hwytak i po wyladunku pare sekund pozniej owijasz 2 wiec jezdzisz bez wiekszych przystankow

dodatkowy atut to duza oszczendnosc bo majac stacjonarna zwozisz baloty potem nakladasz i zdejmujesz znow do czego trzeba ladowarki i 3 ludzi ja radze sobie sam po owinieciu wracam do domu biore przyczepe dluzyce 9m i ładuje turem na ciagniku i nie potrzebuje 2 operatorow

Posted
jeżeli owijasz to stoisz czy podjeżdżasz do drugiej beli a może masz drugą już załadowaną -myślę że samozaładowczą skrócę czas pracy ,gdyż wcześniej musiałem bele zwozić i owijać na podwórku i musisz to zrobić jak najszybciej nie ważne czy póżne popołudnie czy wieczór,a tak to mogę następnego dnia zwieżć owinięte -myślę że trzeba będzie podpatrzeć jak to robi sąsiad, oby tylko działało owijarka po dwóch sezonach .
Posted
na jakiej szerokości folii robicie j a w stacjonarnej robilem na 500mm. ,w tej poprzedni właściciel robił na 750mm. chyba tak zostawię ,a z transportem to masz Rysiek rację na uważanie nie wiem jak z załadunkiem aby nie uszkodzić folii- kupiłem chwytak na dwa silowniki ,slyszalem że na jeden jest bezpieczniej ,bo jak odjeżdżasz to płynniej ramiona się wyciągają warto byloby wypróbować jak to jest na dwa silowniki pozdrawiam
Posted

ja lece 750 szybciej owiniesz balot okolo dobrej minuty i owiniety jak sa gesto baloty to musze przystnac jak nie to jezdze non stop jak pisalem owijam balot podjezdzajac i lapiac 2 w tym samym czasie super sprawa

tak ze owijajac jade po 2 bal