Jump to content

Recommended Posts

Posted
Tu radziłbym zwrócić się do przedstawiciela Fenda oni są zobowiązani udzielić wszelkich niezbędnych informacji.Ja biedny żuczek posiadamtylko z wększych ciągników ZETORA-120KM.Pozdrawiam.
Posted
Ja mam Fenda i jestem bardzo zadowolony. Ciągniki mają nieduże spalanie, są nawet zwrotne, skrzynia vario dziala jak należy jednym słowem nic dodać nic ująć. Jeśli chcesz Fendta to kup 312 Vario ale te ciągniki są nie miłosiernie drogie. Ja kupowałem za dofinansowanie z dotacji. http://otomoto.pl/fendt-312-vario-tms-A164823.html Na twoim miejscu kupił bym Messey Fergusona 5425. też bardzo dobry ciągniki ale sporo tańszy http://otomoto.pl/massey-ferguson-5445-A246831.html
Posted
A wam chodzi o Majora, myślałem że wyszło jeszcze coś poza nim bo jestem ostatnio nie w temacie ;). Sam uważam tego Zetorka za zgrabny ciagnik w przystępnej cenie który może trochę namieszać na rynku.Pozdrawiam :)
Posted

Mysle ze nie powino sie kupowac ciagnikow na łeb na szyje bo ma byc ładny drogi owinismy sie zastanowic czy wykozystamy jego nowinki technologiczne w naszyj pracy w niedalekiej przyszlosci.

bo te zakupy wygladaja czesto tak zeby sasiadowi gul skoczyl bo kupilem sobie lepszy niewazne ze nie kupie zadnych maszyn na porcie isobus czy tym podobne i zaloze maszyny konwencjonalne ale sam fakt ze posiada sie taki ciagnik. Ciagnik to maszyna ma byc do pracy i wg mnie najwazniejsze kryteria to

-mala awaryjnosc

-przystepna cena

-żuzycie paliwa

-koszt serwisow oraz szybkosc w jakiej mozne dokonac naprawy

-prostota daje to ze mozna samemu naprawic małe usterki

kupujemy ciagnik na lata wiec warto sie dobrze zastanowic

sam mnialem taki dylemat i nie jest to proste liczy sie tez kafort oczywiscie ale to nie wszystko

jest wiele przykladow ze proste ciagniki pala duzo mniej niz ich naszpikowani koledzy taki zetor np wypuszcza

ciagniki od 68 do 140 km na jednym silniku i te mocno doladowane zra paliwo jak smoki i dotega nawalaja taki Jd dobra maszyna a żlampie rope az niemilo Fend za kołniez tez nie wylewa to wydaja mi sie marki Ferguson i NH bardziej oszczendne i ilu bedzie tu wypowiadajacych tyle opini