CZAREKKK319 Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 WitamChciałbym kupić ciągnik tylko nie wiem jaki wybrać.Mam ochotę na jakiegoś classa, fenda, lub new holandaCiągnik ma mieć moc od 80km do 110km Quote
kubusjettaII Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 jeszcze jak sprecyzowałbyś do jakich prac on miałby służyć. jest wiele wątków na temat traktorów nie wiem czy przeglądałeś? Quote
CZAREKKK319 Posted February 3, 2013 Author Report Posted February 3, 2013 Ciągnik miałby pracować przy codziennych obowiązkach najlepiej zeby byl z turem no i w polu na 20ha w tym 8ha pola uprawnego pod zborze Quote
muzyk Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Ja jak miałbym dużo kase to kupiłbym Fenda.Miałbym ten gest -ajak!Pozdrawiam. Quote
kubusjettaII Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 nie wiem czy nowy czy używka i jaką monetę masz na to przygotowaną ale osobiście z tego co wymieniłeś polecałbym fendta. Quote
CZAREKKK319 Posted February 3, 2013 Author Report Posted February 3, 2013 Najlepiej zeby nowy a monetę to jakoś sie uzbiera. Jak polecacie fenda to podajcie jakiś konkretny model Quote
kubusjettaII Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 309 lsa jeśli chodzi o starszy egzemplarz lub 309 ci jeśli młodszy teraz występujący ze skrzynią vario, mocą do górnej granicy którą podałeś Quote
CZAREKKK319 Posted February 3, 2013 Author Report Posted February 3, 2013 A ile taki kosztuje i ile tur do niego ?Pewnie starszy model bedzie wytrzymalszy a czy ten nowszy madel 309 ci ma duzo elektroniki Quote
muzyk Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Tu radziłbym zwrócić się do przedstawiciela Fenda oni są zobowiązani udzielić wszelkich niezbędnych informacji.Ja biedny żuczek posiadamtylko z wększych ciągników ZETORA-120KM.Pozdrawiam. Quote
malyrolnik Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Ja mam Fenda i jestem bardzo zadowolony. Ciągniki mają nieduże spalanie, są nawet zwrotne, skrzynia vario dziala jak należy jednym słowem nic dodać nic ująć. Jeśli chcesz Fendta to kup 312 Vario ale te ciągniki są nie miłosiernie drogie. Ja kupowałem za dofinansowanie z dotacji. http://otomoto.pl/fendt-312-vario-tms-A164823.html Na twoim miejscu kupił bym Messey Fergusona 5425. też bardzo dobry ciągniki ale sporo tańszy http://otomoto.pl/massey-ferguson-5445-A246831.html Quote
muzyk Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Mały rolnik dobrze Ci radzi i mnie ten fergusonik podoba się, zgrabny ciągnik. Quote
kubusjettaII Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 cena to jest argument który na pewno nie przemawia za fendtem za to z maseyem na pewno, ale właśnie o to chodzi im więcej ludzi się włączy do tematu tym więcej opinii Quote
CZAREKKK319 Posted February 3, 2013 Author Report Posted February 3, 2013 dzieki za rade malyrolnik Quote
VoYtek8 Posted February 3, 2013 Report Posted February 3, 2013 Bierz Fenda solidne ciągniki i w dodatku dobrze pracuje z turem, jak kupisz tego co Ci podaje "malyrolnik" to na Twój areał spokojnie wystarczy. Quote
div15 Posted February 4, 2013 Report Posted February 4, 2013 Też polecam tobie http://otomoto.pl/fendt-farmer-309ci-A263176.html co Fendt to jednak Fendt Quote
grześ1234 Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Witam wszystkich. Może ma ktoś ciągnik do sprzedania moc od 90 - 110km. prace polowe i codzienne jak to w gospodarstwie. A może ktoś poleci coś ciekawego oczywiście używkę. Quote
VoYtek8 Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Także i Tobie polecam Fenda ciągniki wielofunkcyjne świetnie nadające sie do lekkich prac codziennych oraz do ciężkiej roboty w polu. Z turem też radzą sobie całkiem nieźle. Quote
kubusjettaII Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 jeśli chodzi o markę wymienioną powyżej polecam 309 model Quote
muzyk Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Mnie podoba się ten nowy ZETOR i czuję że będzie miał branie można prosićo odświeżeniejego zdjęcia.Pozdrawiam. Quote
kubusjettaII Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 rzeczywiście może być chodliwy bo ładna i zgrabna maszyna. Quote
VoYtek8 Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Panowie, a możecie podać nazwę modelu tego nowego Zetora i wrzucić tu jakieś foto? Quote
kubusjettaII Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 nowy Zetor Major 80http://www.zetor.pl/zetor-major Quote
VoYtek8 Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 A wam chodzi o Majora, myślałem że wyszło jeszcze coś poza nim bo jestem ostatnio nie w temacie . Sam uważam tego Zetorka za zgrabny ciagnik w przystępnej cenie który może trochę namieszać na rynku.Pozdrawiam Quote
grześ1234 Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 a co myślicie o massey ferguson?? rocznik tak między 1996 - 2000. moc gdzieś 105 - 120 km, nie wiecie jak się sprawują??? Quote
íktorn Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 Mysle ze nie powino sie kupowac ciagnikow na łeb na szyje bo ma byc ładny drogi owinismy sie zastanowic czy wykozystamy jego nowinki technologiczne w naszyj pracy w niedalekiej przyszlosci.bo te zakupy wygladaja czesto tak zeby sasiadowi gul skoczyl bo kupilem sobie lepszy niewazne ze nie kupie zadnych maszyn na porcie isobus czy tym podobne i zaloze maszyny konwencjonalne ale sam fakt ze posiada sie taki ciagnik. Ciagnik to maszyna ma byc do pracy i wg mnie najwazniejsze kryteria to -mala awaryjnosc-przystepna cena-żuzycie paliwa-koszt serwisow oraz szybkosc w jakiej mozne dokonac naprawy-prostota daje to ze mozna samemu naprawic małe usterkikupujemy ciagnik na lata wiec warto sie dobrze zastanowicsam mnialem taki dylemat i nie jest to proste liczy sie tez kafort oczywiscie ale to nie wszystko jest wiele przykladow ze proste ciagniki pala duzo mniej niz ich naszpikowani koledzy taki zetor np wypuszcza ciagniki od 68 do 140 km na jednym silniku i te mocno doladowane zra paliwo jak smoki i dotega nawalaja taki Jd dobra maszyna a żlampie rope az niemilo Fend za kołniez tez nie wylewa to wydaja mi sie marki Ferguson i NH bardziej oszczendne i ilu bedzie tu wypowiadajacych tyle opini Quote
Recommended Posts