Jump to content

Recommended Posts

Posted

W przypadku uszkodzenia lub normalnego zużycia silnika w ciągniku rolniczym lub innej maszynie użytkownik staje przed dylematem czy wyremontować własny silnik czy zakupić drugi używany tzw "przywieziony z zachodu".

Opcja 1) Remont kapitalny - pełen zakres naprawy wykonany zgodnie z technologią producenta, z użyciem markowych części zamiennych daje nam gwarancję bezawaryjnych kilku następnych lat pracy, a także większą sprawność maszyny i mniejsze zużycie paliwa

Opcja 2) zakup drugiego używanego silnika lub całego używanego ciągnika -

Handlarze piszą w ogłoszeniach: "świeży import" "stan idealny" "mały przebieg" "odnowiony" Ale czy my powinniśmy w to wierzyć ? Czy ciągnik który ma 10 lat lub więcej był na zachodzie "mało używany"

Z mojego ponad 10 letniego doświadczenia wynika iż tzw " importerzy" używanych sprzętów z zagranicy sprowadzają to co mogą kupić jak najtaniej, a po odmalowaniu sprzedać z największym zyskiem, a potem już tylko " gwarancja do bramy" czyli "gwarancja rozruchowa.

W przypadku gdy popieracie mój pogląd i wybieracie Opcje numer 1, jestem do dyspozycji:

TEL: 697 698 096

email: konrad@ktservice.com.pl