rolnik11 Posted February 5, 2013 Report Posted February 5, 2013 witam. przymierzam sie do zakupu kombajnu. mam juz wybrane 2 typy classa. jeden ze skrzynia mechaniczna, a drugi z rewersem.ktory byscie polecali?oba kombajny sa z poczatku lat 90-tych, a uksztaltowanie terenu po ktorym bedzie pracowal jest pagorkowaty. Quote
kubusjettaII Posted February 5, 2013 Report Posted February 5, 2013 polecam claasa z hydrostatyczną skrzynią biegów. Quote
rolnik11 Posted February 5, 2013 Author Report Posted February 5, 2013 i jak sie sprawuje? wiele lat pracujesz na tym kombajnie? nie psuje sie?moze podrzucisz mo linka jaki to to kombajn jest Quote
CZAREKKK319 Posted February 5, 2013 Report Posted February 5, 2013 lepiej z rewersem wygodniejsza praca Quote
kubusjettaII Posted February 5, 2013 Report Posted February 5, 2013 ja mam doświadczenie z czymś takim i polecam ale nie wiem jakie masz wybrane te swoje typy http://otomoto.pl/claas-dominator-98-sl-A257477.html Quote
rolnik11 Posted February 5, 2013 Author Report Posted February 5, 2013 http://otomoto.pl/claas-dominator-98-sl-maxi-A261227.htmltu mam jeden a drugiego nie am chyba na internecie Quote
kubusjettaII Posted February 5, 2013 Report Posted February 5, 2013 też wart bliższego zainteresowania.jeśli masz nie daleko to warto go obejrzeć. Quote
muzyk Posted February 5, 2013 Report Posted February 5, 2013 Bierz z zwykło mechaniczną skrzynią to w przyszłości unikniesz kłopotów-tak radzę a zrobisz jak zechcesz.Pozdrawiam. Quote
kubusjettaII Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 a kto powiedział że z hydrostatem będą problemy? nie słyszałem jeszcze o kłopotach z tą przekładnią w tych modelach,a jest dużo wygodniejsza w użytkowaniu. raz że masz wszystko do obsługi hedera w joysticu, a poza tym nie masz potrzeby mielenia biegami. Quote
rolnik11 Posted February 6, 2013 Author Report Posted February 6, 2013 Bierz z zwykło mechaniczną skrzynią to w przyszłości unikniesz kłopotów-tak radzę a zrobisz jak zechcesz.Pozdrawiam. mozesz sprecyzowac o jakie problemy Ci chodzi? Quote
VoYtek8 Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Ja myślę że skrzynia hydrostatyczna też się dobrze sprawuje, daje duży komfort operatorowi i nie jest wcale taka awaryjna. Oczywiście może się zdarzyć jakaś usterka, ale to sporadycznie tak jak w zwykłej skrzyni. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts