Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam mam taki problem

w tym miesiącu kończe 18 lat i chcę jak naj szybciej objąć prawne prowadzenie gospodarstwa rolnego i skorzystań z pomocy PROW 2013 jednak nie mam wykształcenia rolniczego poniewasz chodzę do technikum mechanicznego z kturego chcę zrezygnować na rzecz 2 letniego kursu kwalifikacynego . Pytanie brzmi czy po zdaniu takiego kursu kwalifikacynego morzna się starać o dofinansowanie i czy to jest ruwne wykształceniu rolniczemu wymaganemu do otszymania dofinansowania

Za karzdą odpowiedz z góry dziękuje

Posted
Te kursy to wykształcenie zasadnicze. Żebyś nie miał żadnych problemów to musisz mieć tytuł technika rolnika lub pokrewny wymieniony w rozporządzeniu. Skończ to technikum i albo idź na studia albo do technikum policealnego lub pomaturalnego.
Posted
Już nie wystarczy zwykły kurs żeby mieć kwalifikacje zgodne z wymaganiami agencji przy staraniu się o fundusze. A tam gdzie obecnie chodzisz nie ma możliwości skończenia mechaniki ze specjalnością jak np. mechanizacja rolnictwa albo maszyny i urządzenia rolnicze?
Posted
Michał nie obraź się ale nie mogę patrzeć widząc tyle błędów u kogoś kto za chwilę będzie miał średnie wykształcenie-radzę weź się w garść i w przyszłości korzystaj ze słownika poprawnej polszczyzny,ja mam 64 lata i tylko 7 klas szk. podstawowej.Jeśli Cię obraziłem to przepraszam ,nie było to moim zamierzeniem.-pozdrawiam
Posted

Michał nie obraź się ale nie mogę patrzeć widząc tyle błędów u kogoś kto za chwilę będzie miał średnie wykształcenie-radzę weź się w garść i w przyszłości korzystaj ze słownika poprawnej polszczyzny' date='ja mam 64 lata i tylko 7 klas szk. podstawowej.Jeśli Cię obraziłem to przepraszam ,nie było to moim zamierzeniem.-pozdrawiam

[/quote']

Te błędy wynikają tylko z niedbalstwa, przecież jak popełnisz błąd to on się podkreśla na czerwono, z resztą po mojemu popełnić błędy ortograficzne to wstyd, ja rozumiem jeszcze jakieś interpunkcyjne np. brak kropki albo przecina, ale jak ktoś nie potrafi napisać właściwie napisać wyrazu w swoim ojczystym języku to nie może być traktowany poważnie. Jak kogoś uraziłem to przepraszam. Pozdrawiam :)

Posted
nie jestem ideałem (aczkolwiek w szkole zawsze byłem humanistą) i jak każdy popełniam błędy których rzecz jasna staram się unikać, ale w tym przypadku to rzeczywiście niedbalstwo i lenistwo, bo podkreślenia aż po oczach dają.