Jump to content

Recommended Posts

Posted
to tak trochę żartem jeśli ciągnik bierze olej to jak bym wymontował tłoki to by wtedy nie brał oleju jesli turbina puszcza olej to sprawdż spływ oleju od turbiny czy ma odpowiednią przepustowość jeśli jest dobry to turbinę zregenerować lub kupic nową a wymontowanie turbiny wiąże się ze spadkiem mocy i wzrostem zużycia paliwa
Posted
być może mniej ci palił ale nie miał mocy bo ty poprostu miałes za duży ciągnik do prac jakie wykonywałeś ale przy wykorzystaniu tej mocy jaką ten ciągnik posiadał z turbiną napewno mniej spalił jak bez turbiny ,turbina zwięksa moc ale jak jej nie wykorzystasz to wtedy więcej spali
Posted
No wiem wiem. Bede musial nowa kupic:) bo ja mam tur przy nim i on jest tylko do prac w turze. A moj drugi ciagnik Ursus 5314 w tej nowszej masce jest wykorzystywany do reszty prac takich jak rozworzenie obornika w 8,2 tonowce, orka lub prasowanie:)
Posted
turbiny zakładać i wyjmować z danego silnika się nie powinno bo przeważnie jest inny kąt wtrysku inna komora spalania silnik z wyjętą turbiną może mieć mniej mocy jak taki sam silnik który nigdy nie posiadał turbiny