Jump to content

Recommended Posts

Posted
Panowie piszę w imieniu brata,dzwoni mi że popsuł mu się ciapek(silnik) chyba gdzieś z 1965roku i mechanik stwierdził że trzeba wymienić 2 popychacze od 30-tki podobno kupił i nie pasują,a tych od 28 nie mogą dostać,może ktoś doradzi gdzie można to kupić.Z góry dziękuję za pomoc-pozdrawiam.
Posted
Szukaj na allegro, być może sie trafią, może jakieś używki które będą w dobrym stanie też by sie nadały ;) do starszych modeli coraz trudniej dokupić takie części które rzadko sie psują ;) sklepy nie chcą zaopatrywać sie w takie części które idą raz na rok ;)
Posted
Z tego co się dowiedziałem to silniki 328 i 330 miały takie same wałki rozrządu i górę silnika, więc teoretycznie (po numerach z katalogu) popychacze powinny pasować. Zmiany dotknęły jedynie dźwigienek zaworowych.
Posted
Panowie rzeczywiście silnik 328 to poza drobnymi wyjątkami to jest to samo co 330,okazało się że te popychacze od 330 są identyczne i pasują ,powiem krótko brat mój zna się tak na ciągnikach jak ja na wszechświecie a w dodatku wybrał nie wiele mądrzejszego mechanika,ale wszystko zostało przedyskutowane,skonsultowane i jutro ciapek będzie chodził jak zegarek.Pozdrawiam.
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...