rysiek1965 Posted February 13, 2013 Report Posted February 13, 2013 Witam! daję krowom wysłotki Toffi na sucho,ale słyszałem że te wysłotki powinno się dawać na mokro proszę o radę. pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted February 13, 2013 Report Posted February 13, 2013 Ja osobiście dawałem mokre, mój tata tak robił i ja też przy tym zostałem jednak to było juz jakiś czas temu, może teraz sie zmieniło najlepiej niech wypowiedzą sie hodowcy którzy są na bieżąco Quote
Miki Posted February 13, 2013 Report Posted February 13, 2013 U mnie we wsi jest trzech gospodarzy którzy zajmuja się profesjonalną hodowlą krów mlecznych i zadają wysłodki melasowane na sucho (,i wszyscy są zadowoleni z efektów) . Bo na logike niby po co je moczyć jak specjalnie były prasowane i suszone? Quote
damianus87 Posted February 14, 2013 Report Posted February 14, 2013 ja swoim opasom daje suche. kiedyś moczyłem (strata czasu). tak jest wygodniej i w gruncie rzeczy dobrze pobierane i trawione przez zwierzeta. pozdrawiam. Quote
VoYtek8 Posted February 14, 2013 Report Posted February 14, 2013 Jka są suche to nie trzeba ich moczyć, po co tracić cenny czas i się męczyć jak można prawie to samo mieć bez żadnej roboty. Pozdrawiam Quote
vavek Posted February 15, 2013 Report Posted February 15, 2013 Pracuje za granica i nawet nie słyszałem żeby dawać na mokro, tutaj każdy daje na sucho Quote
Recommended Posts