vavek Posted February 15, 2013 Report Posted February 15, 2013 Pytam z ciekawości czy w waszych okolicach się wykonuje cesarki i w jakich cennach one są jeżeli macie jakieś wiadomości napiszcie Quote
bartek1390 Posted February 16, 2013 Report Posted February 16, 2013 w mojej okolicy wykonuje się cesarkę ale szczegółów nie znam bo ja mam jedną krowę i zazwyczaj cieli się naturalnie Quote
vavek Posted February 17, 2013 Author Report Posted February 17, 2013 zastanawiałem się nad tym ponieważ chciałem kupić jedna jałówkę mięsną rasy bbb ale weterynarz w mojej okolicy nigdy jej nie robił :/ Quote
przemek2092 Posted February 18, 2013 Report Posted February 18, 2013 Jeśli nigdy jej nie robił to nie ma co ryzykować, żeby zrobić cesarkę to trzeba miec juz trochę wprawy i pojęcia, jeśli nie ma sie pojęcia można bardzo łatwo stracić krowę Quote
vavek Posted February 19, 2013 Author Report Posted February 19, 2013 Wiem widziałem jak sie je wykonuje setkie razy ale sam sie nie podejme do tego trzeba doktora. Zastanawiałem się czy nie wartko bylo by załozyc takiego stada w Polsce utrzymanie i hodowla wyniesła by duzo taniej niz zagranica a potem export, cena za to mieso jest bardzo wysokaCo wy o tym myslicie? Quote
przemek2092 Posted February 19, 2013 Report Posted February 19, 2013 Musisz wszystko dokładnie przekalkulować no i żeby wszystko było zgodne z dokumentacją dokładnie nie orientuje sie jakie by dokumenty były potrzebne do tekiego eksportu ale trzeba wszystko z góry zaplanować żeby nie było niespodzianek ogólnie pomysł wydaje mi sie całkiem dobry Quote
Recommended Posts