Jump to content

Recommended Posts

Posted

Myślisz? hmm.. MTZ to masywny traktor, tak mi sie wydaje z tego co mam z nimi styczność (rzadko)

w takim razie zostawię to posiadaczom MTZ, jestem ciekaw ich opini:)

Posted
Wiesz traktor waży ok. 3700kg, a podnośnik ma bardzo słaby jak na takie rozmiary bo podniesie zaledwie 2t. Może i wygląda na masywny ale taki nie jest. Pozatym jeśli zajżałeś do linka to ta kosiarka znacznie odstaje od ciągnika (większego i dużo masywniejszego jelonka) i przy MTZ'cie wyglądało i było by to bardzo niepewne. Pozdrawiam!
Posted

BOOS a morze nasz polski sprzęt ?

Samasz też ma używane kosiarki Tzw. Po pokazowe są dużo tańsze napewno coś byś wybrał.

Albo wejdź na Allegro tam są używane kosiarki dyskowe z Samaszu za 8 tyś kupisz naprawde bardzo zadbane i niestare maszyny i Plus taki że wybierając nasze polskie szybciej dostaniesz części jak i taniej niż zagraniczne maszyny.

Popatrz nad kosiarką dyskową "Samasz KDT prosta maszyna waga nie duża ok 500 KG +/- szerokość 2.60 m w zupełności wystarczy na tak mały areał jaki opisujesz.

Posted
No ja też myślę że Polskie kosiarki byłyby dobre MTZ nie taki wielki ciągnik żeby do niego takie duże kosiarki zapinać (szkoda ciągnika), polecam Ci tak jak "domino5654321" Samasz KDT myślę że cena kosiarki konkurencyjna w porównaniu do zachodnich, a jakościowo podobna. Pozdrawiam :)
Posted
Zgadza się powinieneś zaufać polskiemu sprzętu.Samasz produkuje dobre maszyny podobnie jak zachodnie a po za tym Samasz produkuje części dla Znanego nam Pottingera . Np listwy tnące Perfect Cut są stosowane w pottingerze .Tak że bez obaw szukaj Samasz KDT 260 prosta,lekka maszyna,bedziesz napewno zadowolony z jakości maszyny jak i ubywających łąk do skoszenia. Za 10 tyś kupisz 2006,2007 .r W dobrym stanie. Po co masz przepłacać na zagraniczym sprzęcie skoro nasz ci starczy :D taka moja opinia.Pozdrawiaam
Posted

mnialem tego przyklad w presie metal fach chinskie łancuchy

po 2 latach co 60 balotow urwany zmnienilem na SKF bo szalu dostawalem nie wspomne o ukreconej osi podbieracza 2 sezon i sie ukrecila okolo 25 do 30 mm gr bo sruba scinajaca 6mm stalowka byla mocniejsza od tego czasu kupuje zagraniczny sprzet

Posted
i mniejsze zapotrzebowanie mocy niz w tradycyjnych wyobraz sobie kosiatke talerzowa 3.2m to potrzebowalbys 110km ciagnik a przy dyskowce 3.2 wystarczy 75 hyba ze zechcesz z kondycjonerem napewno lzejsza waga co z tym idzie cena
Posted

dyski nie nabierają wibracji. A zwykła to jak załapie wibracje to co chwile coś albo łożyska albo piasty i wgl non stop coś.Wiem bo sam tak miałem a teraz będzie spokuj :D nowa maszyna i jazda.

íktorn Jak to jest możliwe że znajomy ugioł zaczep od podnośnika ?? jest to nie realne pewnie uderzył maszyną jak jechał pewnie miał za wysoko i uderzył i pewnie temu zgieło. U nas w mojej wsi są 4 kosiarki Z Samaszu najstarsza ma 2 lata i kogo bym nieespytał to każdy zadowolony nikt nic nie robił przy nich . Sam kupiłem kosiarke z Samaszu i patrząc na ramienia mojej kosiarki Twierdze że niema szans abym urwał takie ramie jest tak gruba i mocna stal że niema szans .

Jak by produkowali maszyny rotacyjne 3.20 m to mało kto by je kupował albo wcale gdyż by się bardzo psuły ( Im większe bębny tym większy opór) dlatego nieprodukuje sie takich kosiarek i pochłaniają dużo mocy . Dlatego kosarki dyskowe są lepsze mają małe dyski dobrze wyważone stabilne listwy tnące dobre przekładnie co przekłąda się na mniejsze zapotrzebowanie mocy ciągnika

Posted

rotacyjna w wibracje zazwyczaj wpada jak ma problem z łożyskami, dostają luzów wybijają piasty i tak się zaczynają problemy z kosiarką. poza tym jeżeli eksploatowana należycie to na małe i średnie gospodarstwa w zupełności wystarcza.

dobrze posługiwać się mottem "jak dbasz tak masz"

tak że nawet i dyskową jak nie będziesz dbał to nie nacieszysz się.

Posted

Nie widziałem jak to zrobil ale faktem jest że stworzeń się ugiął i zlaczepm też

Sam się zastanawiałem bo widziałem to

uszkodzenie. Jak mi to pokazał to mówił że podczas transportu że

Jechał polna drogą po dziurach sam takowej nie posiadam

To zdażają się awarie prawie niemożliwe jak w mojej prasie

• 5 years later...
  • 2 years later...
Posted

Enable GingerJa jednak jestem wierny kosiarkom spalinowym :D Są solidne i niezawodne. Od zawsze używam kosiarek spalinowych i nie wymienił bym ich na inne. Tutaj jest całkiem spory wybór https://www.stiga.pl/sklep/koszenie-trawnika/kosiarki-spalinowe . Sprawdź, może coś się spodoba :) 

Cannot connect to Ginger Check your internet connection
or reload the browserDisable in this text fieldRephraseRephrase current sentenceLog in to edit with Ginger×