Jump to content

Recommended Posts

Posted
mf 255 to praktycznie to samo co 3p, z tą różnicą że to prawie 60 tka :) ale tak: 40 tki mają słąbsze skrzynie są zgrane ze swoim silnikiem i tyle, spalanie mają jak na swoje lata przyzwoite, ale 3p ma dużo mniejsdze a pracę wykonasz tą samą a może nawet lepszą
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A kto ci powiedział że 4011 ma słabszą skrzynię względem 60-ki?

Konstrukcyjnie to to samo poza paroma detalami. Skrzynie 60-tek z późniejszych lat produkcji są gorszej jakości. Szybciej się zużywają. Firma już jakieś oszczędności robiła oszczędzając na jakości materiału. 4011 nawet z silnikiem 60-ki (miałem taką 20 lat) służy długo bez grzebania czym wiele 60-tek dużo młodszych nie może się pochwalić.

Posted
kuzyn ma czterdzieche jeszcze i uchowała się w super stanie, nie pamiętam tylko czy ma w niej jeszcze oryginalny Zetorowski silnik (bo takie były w fabryce montowane), smiga to niesamowicie, ale później kupił 3512 i mowił ze w orce lepiej sobie radził jak 40stka
  • 3 months later...
Posted

Czesc

Mam 40 krow dojnych 35 ha swoich i 15 dzierzawy

Moje traktoty to mf 3080 zetor proxima power 100 i forterre 125

Co do twojego pytania to radzil bym ci kupic mf 3080 MA 105km jest tani swojego kupilem za 45tys . Mam go 4lata i tylko 1 awarie sprzegla polece ci go bo to jest wygodny traktor i dobry do prac

PS Nie polecam 60 to juz przeszlosc slaby konfort i nie ma mocy

Posted

Co do remontu ursusa w 1971 tato kupił c355

Naprawdę nie wiem ile razy przekrecil się licznik 12 lat

Temu zrobiłem skrzynie u mechanika

I puknelo 17000 mth i skrzynia cala wiadomo

Dziś prywaciarze robią części i może to nie to

Posted

Witam

Ja na 10h zakupiłem zetora 5211 i jestem z niego bardzo zadowolony.

Do tej pory używałem c330 i to była męka.

Jedyną wadą (a może zaletą) zetora jest jego duża kabina, niestety nie wszędzie się mieści , dlatego zostawiłem sobie "ciapka". Tam gdzie nie mogę się zmieścić (np. las) "czerwonym" wysyłam naszego "[/font]malucha".

Pozdrawiam