Jump to content

Recommended Posts

Posted
coś tam musze wstawić jak to rozebrałem nie było żadnego termostatu tylko był taki gruby wąż wsadzony myślałem o rurce pcv ale to chyba nie najlepszy pomysł bo przy wysokiej temperaturze cieczy może ona pęknąć później wstawiłem blache i też fajnie śmigało ze dwa lata dopuki blache nie przeżarło
Posted
no widzisz i działa :D a poza tym wydaje mi się że jak nei było termostatu w ciapku tylko był wstawiony na początku gumowy wąż a później zmieniłem go na puszke po orzechach to on tam po prostu się nie sprawdził gość go widocznie wyciągnął słyszałem że jakieś otwory wiercą ludzie w termostatach żeby mniejszy obieg był znam gościa który miał termostat włożony to mu wode wyrzucało z chłodnicy a jak miał puszke wstawioną no to było wszystko okej
Posted
możesz wstawić i tulejkę za złota ale nie spełni tych wymagań co termostat,praca bez termostatu to większe zużycie paliwa i silnik ma krótszą żywotność a i może dojść z tego powodu do podziurawienia tuleii (kawitacji)
Posted
u kolegi nie było termostatu w ciągniku tylko była guma i było okej a później go załozył i też było okej bo wskazówka temperatury mu dochodziła do końca białego pola i dalej nie szła ale wyrzucało mu wodę z chłodnicy jak go wstawił jak nie było termostatu było wszystko okej co mogło być tego przyczyną ?
Posted
jak jest czysta chłodnica w srodku i jest termostat a do tego korek na chłodnicy ale spełniający swe zadanie to napewno nie będzie wyrzucać a te kombinacje to wymyślili ludzie co nie mają doświadczenia i odpowiedniej wiedzy na ten temat ( sami podcinają drzewo na którym siedzą)
Posted
popieram kolegę że sami podcinają...ale niektórzy są tacy naiwni i nie przekonani że nieraz trzeba po prostu dać sobie spokój i nie prowadzić dalszej dyskusji bo i tak to nie trafi do przekonania,w końcu nad tym termostatem inżynierowie pracowali latami żeby poprawić pracę silnika,ale również spotkałem się z takimi którzy twierdzą że 80 stopni Celsjusza dla silnika to już masakra,tak więc w takiej sytuacji zawsze się wycofuję-pozdrawiam
Posted
no u niego chłodnica nie jest za bardzo czysta niestety kamień ale to standard zalewa wodą lepiej było by zalać płynem czyścił ją troche różnymi środkami takimi jak soda kaustyczna domestos itd .
Posted
no na tym się akurat znam wiem którą zatkać mam dopiero 20 lat ale troche się na Ciągnikach wyjeździłem od papaja przez 30stki c 328 c 360 c 360 3P ursus 1224 ursus 914 sie wie troche :PP
Posted

He he. Żebyś wiedział. Tak czytam i korci mnie żeby pojechać po tych wynalazcach ale... nie będę się narażał. Mają szczęście że to stare graty i wiele głupot wybaczają. Gdyby takie numery zaczęli odstawiać w nowszej maszynie dawno zmienili by podejście do silnika. Jeszcze trochę i okaże się że olej w silniku też jest niepotrzebny.

Posted

no na tym się akurat znam wiem którą zatkać mam dopiero 20 lat ale troche się na Ciągnikach wyjeździłem od papaja przez 30stki c 328 c 360 c 360 3P ursus 1224 ursus 914 sie wie troche :PP

W.g. mnie nie wiem czy się wie,ale wiem na pewno że bzdury wypisujesz,ale tu jest demokracja i każdy może wyrazić swoją opinię a mądry zawsze znajdzie sobie coś dla siebie-pozdrawiam