Jump to content

Recommended Posts

Posted
witam mam taki mały problem mam gospodarstwo o powierzchni 4 h nie mam zamiaru dalej trzymać tuczników tylko obsiewać pola zbożami takie jak mieszanka pszenica i żyto a później zawozić do punktu skupu lub sprzedawać je czy takie coś mi się opłaca ?
Posted
Nie ma co siać mieszanek jak ziemia w miarę dobra to zasiej pszenicę, jak trochę słabsza to żyto. Gwarantuję Ci że na pewno na tym nie stracisz bo zboża teraz w cenie. Jak dobrze nawieziesz pole i zasiejesz orginalne nasienie to będziesz mogł wyciągną z 1ha pszenicy nawet 7t. Do skupu się po mojemu nie bardzo opłaca lepiej spróbuj komuś prywatnie sprzedać na pewno da Ci lepszą cenę. Na pewno to Ci się będzie opłacać jak cena zbóż gwałtownie nie spadnie. Pozdrawiam :)
Posted
Właśnie te ceny są różne... U mnie we wsi jest koleś co ma kurniki i gotowej paszy nie kupuje, sam ją robi ale najpierw kupuje różne zboża. Sam mi mówił że o wiele bardziej mu się opłaca kupić zboże bezpośrednio od gospodarza niż ciągnąć ze skupu. Pozdrawiam :)