nowy Posted February 25, 2013 Report Posted February 25, 2013 Ja stosuje wodę zimą bo mam akumulatory słabe i będę musiał zakupić nowe,a latem jeżdżę na płynie Quote
simson54 Posted February 25, 2013 Author Report Posted February 25, 2013 ja tez miałem wyjebane akumulatory najgorsze było jak ciągnik zgasiłem podczas pracy a potem już kicha nie odpalił i musiałem iść po kogoś żeby mnie szarpnął bo nie dało rady żeby okręcił a teraz mam nowe wymieniłem wszystkie kable jeden strzał i kręci nie ma że boli Quote
nowy Posted February 25, 2013 Report Posted February 25, 2013 Ją dzisiaj powymienialem klemy bo ciągnik stał prawie 4 miesiące nie odpalany i miałem problem z odpaleniem ale jakoś się udało;)przed sezonem będzie trzeba zakupić nowe Quote
wiesieki1202 Posted February 26, 2013 Report Posted February 26, 2013 zgadzam sie z kolega massay wymiana plynu chlodzacego podobnie jak chamulcowego co dwa lata to mit sam jezdze kilka lat samochodem i ciognikiem na tym samym i wszystko jest ok a 330 jeszcze na wodzie ale tez to trzeba koniecznie zakonczyc bo te kilka zl to nie warto za latanie z wiadrem i krecenie kranow Quote
VoYtek8 Posted February 26, 2013 Report Posted February 26, 2013 A czemu kolega neguje zalewanie wodą ciągnika[ja polecam wodę z deszczówki] a zalewanie płynem poleca tylko czy kolega nie wie ze płyn trzeba a nawet musowo wymieniać co 3 lata' date=' bo po tym czasie płyn staje się żrący i niszczy podzespoły silnika jeszcze bardziej niż kamień z wody.pozdrawiam[/quote'] Jakoś w takim czasie staram się wymieniać staram się właśnie wymieniać, ostatnio robiłem to 4 lata temu i myślę że teraz wiosna-lato też będę musiał to zrobić. Zgadzam się z "massay1" na płynie można jeżdzić latami bez żadnych problemów i bez kamienia w chłodnicy. Wy sobie róbcie co chcecie wasz cyrki wasze małpy, ale ja wolę zapłacić za płyn do chłodnic i nie kupować za parę lat nowej chłodnicy. Pozdrawiam Quote
massay1 Posted February 26, 2013 Report Posted February 26, 2013 Bardzo możliwe że płyny tańsze czy te bez producenta bez nazwy starzeją się szybciej. Ale nie ma problemu kupić tester płynu chłodniczego, najprostszy za dosłownie 10 zeta i sprawdzić przed sezonem. Jeśli już ktoś koniecznie chce jeździć na wodzie to destylowana czy deszczówka odstana nadaję się idealnie a prosty zabieg jak spuszczanie tej wody nie w ziemię tylko do karnistra do ponownego użycia w ogromnym stopniu zapobiega osadzaniu się kamienia. Proste rzeczy które pomagają a kosztują może 2 minuty czasu na poświęcenie się temu.Osobiście jestem zwolennikiem płynu i chyba dało się to zauważyć. pewnie nie jeden z was wyjmował np. termostat lub pompę wody ze starego samochodu jeżdżącego na płynie. Widok miejsc mających kontakt z płynem mówi sam za siebie. Quote
Recommended Posts