Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam w planach mam przystawienie obory do boku staraj.

(Stara) tak bede ja nazywal:) ma 2spadowy dach a nowa chcial bym dostawic obok tak aby z jednej str dach byl wciety w stara... nowa miała by byc na ok 20szt OD 150KG i ckciał bym tak zrobic aby obornika nie usówac widłami;) a wiec wymysliłem zeby zrobić taki patent jak w krowach mlecznych czyli stanowiska a z tylu kanał i wyciag do obornika..

jak myślicie czy to by sie sprawdziło czy moze ktos ma jakies inne pomysly:) w sprawie materialu na dach i sciany pomysły tez mile widziane.

Z GORY DZIEKI ZA POMYSLY:D

Posted
proponowałbym zrobić ją wyższą żeby Ci ciągnik z turem wszedł i wozić turem lub tak jak ma mój kuzyn on do starej obory dostawił wiatę i stół paszowy przyłączył do tego łąkę i pod tą wiatą opasy cały rok stoją :D
Posted

szambo nie wchodzi w gre..

nie mam beczkowozu a na pole tez za bardzo mi obornika nie starcza:)

zrobil bym na tura ale nie wiem czy wysokosc starej obory na to pozwoli bo przeciez musi dach miec jakis kat nachylenia zeby w zimie ze sniegiem nie było problemów;)

Posted
To może jak nie masz beczkowozu to zrób na głębokiej ściółce, chodzi mi o to, że korytarz po którym będziesz jeździł traktorem będzie na normalnej wysokości a opasy będą niżej w takim dole.
Posted

wiem o co chodzi w glebokiej sciolce:)

to tez nie wypali bo chcialem czepiac byki a tak to trzeba by sie z nimi ciagac zeby potem uczepic... a nie bede wstawieł jednorazywo całosci tylko tak co miesiąc 1 2...

wlasnie tak o tym wyciagu mysle zgarną bym z pod byka w kanał jakas gracą wcisna przycisk i by poszło na płytę:)

może macie jakieś propozycje z czego zrobić dach???

• 2 months later...