Robert ;-) Posted February 27, 2013 Report Posted February 27, 2013 Witam hoduje ktoś z was taka rasę krów highland cattle[szkockie krowy górskie] wasze opinie o tych zwierzątkach Quote
Robert ;-) Posted April 3, 2013 Author Report Posted April 3, 2013 Przepraszam że pod swoim postem ale nikt z was nie trzyma tych pięknych zwierzątek. Quote
Robert ;-) Posted April 3, 2013 Author Report Posted April 3, 2013 Tak mam trzy sztuki od jesieni ale to są naprawdę ciekawe zwierzątka Quote
ekojaja Posted April 3, 2013 Report Posted April 3, 2013 z czym ciekawe??z zdjęć wnioskuje ze to raczej rasa prymitywna a więc nie potrzebuje dużoa na co je hodujesz na mięso Quote
Robert ;-) Posted April 3, 2013 Author Report Posted April 3, 2013 Są bardzo laskawe i inteligetne masz rację to rasa prymitywna i ląka latem a siano zimą im wystarczy latwe do oswojenia teraz nie zamienil bym ich na zwykle krasule no i robia niezle widowisko wybieg maja przy drodze ludzie zatrzymują się zdjęcia robią.na razie nie wiem co z nimi zrobię jak się rozmnożą to się zobaczy Quote
ekojaja Posted April 3, 2013 Report Posted April 3, 2013 aha no to powodzenia w hodowli ja na bydle nie znam się wcale Quote
sputnik Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 Bardzo fajna rasa, nic dziwnego, że ludziom się podoba. Mogę zapytać jak zacząłeś hodowlę? Quote
Robert ;-) Posted April 4, 2013 Author Report Posted April 4, 2013 Zobaczyłem w internecie kilka dni namysłu i znalazłem ogłoszenie potem wyprawa przez pól polski 600km w jedną stronę tak to wyglądało. Quote
Robert ;-) Posted April 7, 2013 Author Report Posted April 7, 2013 Witam w necie są ogłoszenia wpisz highland cattle lub szkockie krowy górskie są od 2,5 do 3 tyś zależy w jakim wieku znalazłem nawet za 1500zl Quote
krasa Posted May 7, 2013 Report Posted May 7, 2013 kurcze ja też o nich myślałem ale podejrzewam że ze zbytem lipka, miał bym gdzie je trzymać mam 10ha łąki odrazu za zabudowaniami w jednym kawałku przedzielone rzeczką ale co jak urosną.... Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted May 7, 2013 Author Report Posted May 7, 2013 No nie wiem czy taka lipka ze sprzedażą ja jechalem po nie 600 km bo bliżej nie bylo ten gość co ja od niego kupilem sprzedawal nawet na ukraine Quote
krasa Posted May 10, 2013 Report Posted May 10, 2013 a orientowałeś sie może czy u nas ktoś takie bydło skupuje? Czy na przykład ubojnie płaca coś więcej, za jakies specjalne walory kulinarne Quote
Robert ;-) Posted May 10, 2013 Author Report Posted May 10, 2013 Prawdę mówiąc to nie orientowalem się w tym temacie na razie mam cztery przybyl mi maly cielaczek więc nie martwię się na zapas pociesza mnie to że ich hodowla nie przysparza tylu obowiązków co przy zwyklych krowach Quote
Recommended Posts