security007 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Witam wszystkich forumowiczów.Mam pytanie mój ojciec jest z zawodu ogrodnikiem i mamy gospodarstwo z truskawkami itp. Ja nie mam wykształcenia rolniczego a podobno bez niego nie mogę przejąć gospodarstwa po moim ojcu. I tu pada do was pytanie bo podobno w takich sytuacjach wystarczy pójść tylko na kurs rolniczy. Z góry dziękuje za odpowiedzi i ponieważ jest to mój pierwszy post to proszę moderatorów aby nie usuwali mojego wątku. Quote
VoYtek8 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Gospodarstwo możesz bez żadnych problemów przejąć. Bez wykształcenia rolniczego nie będziesz mógł skorzystać z "Młodego Rolnika", dopłaty do pola będziesz mógł pobierać normalnie. Żebyś był rolnikiem musisz posiadać 1ha ziemi zapisanej na siebie. Pozdrawiam Quote
security007 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 to dobrze bo ostanio mi mówili ze jak nie mam to nawet ziemi nie moge miec na sobie Quote
VoYtek8 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Kto Ci takich bzdur nagadał? To nie ma nic wspólnego z prawdą... Pozdrawiam Quote
security007 Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 otóż co najciekawsze powiedziała mi to siostra cioteczna która skończyła technikum rolnicze i jest na 2 roku studiów rolniczych. Pozdrawiam Quote
security007 Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 A czy bez wykształcenia rolniczego mogę dostać dofinansowania na zakup ciągników i maszyn z PROW? Quote
kubusjettaII Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 wszystkie takie informacje od osób postronnych trzeba brać z przymrużeniem oka, najlepiej dowiedzieć się u źródła. Quote
Recommended Posts