Jump to content

Recommended Posts

Posted
przez ostatnie kilka miesięcy martwi mnie jedna sprawa, a mianowicie, maciory które powinny być prośne zaczynają ruję i tu jest probl, poleciało mi już 4 w ten sposób, nie pomagają szczepienia,
Posted
sztucznie "biołopodlaskim" były szczepione, paszę mają(groch "piast" jęczmień pszenica + otręby) stosunek: paszy do otrąb to połowa tego i połowa otrąb. mam 5 młodych macior które już są zapłodnione i 4 stare tzn. po5 miotach, teraz jestem stratny własnie na tych starych a do tego muszę jeszcze czekać na te młode tak więc będzie słaby rok. jedną starą już sprzedałem akurat udało mi się po 3,8 zł i miała 245 kg wagi. Niedawno odsadziłem z młodych knura i mam nadzieję że będzie dobrym samcem ale też muszę czekać :(
Posted
No tak jak opisujesz to wszystko robisz dobrze ;) ciężko wskazać powód, nieraz na prawdę bywają takie przypadki że nie ma racjonalnego wytłumaczenia, poczekaj za tym knurem i zobaczysz czy będzie jakis efekt ;) pozdrawiam
Posted
no może masz rację ale już podjąłem decyzję zastąpię te stere młodymi które są prosne, tak więc szkoda że niema tak ajjk 20 lat temuy że maciory zawsze miały , cenę dostałem 3,40 zł za kg jutro czekam na handlowca