mateos303 Posted March 4, 2013 Report Posted March 4, 2013 Czy można zrobić turbosprężarkę albo kupić do Ursusa 5314?? Quote
kubusjettaII Posted March 4, 2013 Report Posted March 4, 2013 co do dokupienia to ja się nie orientuje, a dorobić zawsze można tylko czy silnik to wytrzyma, przy turbo stosuje się wzmocnione tłoki, wał ... Quote
Fineasz007 Posted March 4, 2013 Report Posted March 4, 2013 Generalnie dołożyć turbinę można wszędzie, nawet do C-360, jednak to nie zmienia faktu, że moc musi być zamknięta w solidnej obudowie. Jeśli silnik nie będzie w stanie wytrzymać, to pęknie blok, a i turbosprężarka się wtedy na nic zda. Czasami warto się zastanowić, czy generalnie warto się bawić w takie modernizacje. Więc reasumując, da się założyć. Jednak, czy warto, musisz sam sobie na to odpowiedzieć. PozdrawiamFineasz007 Quote
VoYtek8 Posted March 5, 2013 Report Posted March 5, 2013 Orginalnej turbosprężarki do 5314 nie ma, zawsze możesz znaleźć coś od innego sprzętu, ale nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań bo silnik w Twoim Ursusie może mieć za ciężko i krótko mówiąc może się posypać, ale to tylko moje zdanie na ten temat. Pozdrawiam Quote
Mikruss Posted March 5, 2013 Report Posted March 5, 2013 5314 to jest ta wersja 70 konna tak?Sprawdź jakie różnice były w wersji 6014 w silniku ale w masseyach jest często tak że różniły się końcówkami wtrysków i dawką na pompie PS. Właśnie doczytałem że 6014 miał turbo a jest to przecież bliźniak 5314 Quote
zdzis Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 turbosprężarka może pogorszyć osiągi przy małych obrotach bo turbina może utrudniać przepływ powietrza przy rozruchu , a może lepiej założyć sprężarkę elektryczną albo skorzystać z wbudowanej przy kontrolowanym -regulowanym nadciśnieniu Quote
Mikruss Posted June 10, 2013 Report Posted June 10, 2013 a może lepiej założyć sprężarkę elektryczną allegro tuning???????????super pomysl.... Quote
Recommended Posts