maniek Posted March 6, 2013 Report Posted March 6, 2013 Witam mam problem z podnosnikiem sam sie podniósł i wzaden sposób nie chce opasc zdejmowałem już pokrywe podnosnika ale nie znalazłem przyczyny,jest nowy olej zalany.Czy wie ktos jaka jest przyczyna i jak to zrobic? Quote
kubusjettaII Posted March 6, 2013 Report Posted March 6, 2013 ale to się stało tak bez przyczyny, czy po wymianie oleju? Quote
maniek Posted March 6, 2013 Author Report Posted March 6, 2013 olej był wymieniony ok tydzien temu bo stary,ja go kupiłem w styczniu i powoli remontowałem.Wczoraj poszedł w pole w rozrzutniku i nafgle sie podniósł podnosnik i tak zostalo.dzis jak odkrecilem rozdzielacz to poszło cisnienie oleju i opadł,po skreceniu i zapaleniu maszyny było to samo Quote
Fineasz007 Posted March 6, 2013 Report Posted March 6, 2013 Zacięcie zaworu, spadła dźwignia podnoszenia, problem z rozdzielaczem. Proponowałbym zdjąć podnośnik i wtedy problem się wyjaśni. PozdrawiamFineasz007 Quote
maniek Posted March 7, 2013 Author Report Posted March 7, 2013 podnosnik był zdjety,przy podnoszeniu dzwignia sama powraca na swoje miejsce jakby odbijała Quote
kubusjettaII Posted March 7, 2013 Report Posted March 7, 2013 podobnie miałem kiedyś przy 60-ce ale ja wymieniałem oringi w rozdzielaczu i też tak było że podniósł (ale nie sam) i nie chciał opuścić, jak się okazało jeden założyłem lekko za gruby i blokował zawór w rozdzielaczu. Quote
Recommended Posts