Jump to content

Recommended Posts

Posted
No dobrze jaka marka zamiast Bizona ale kolego podaj chociażby cene, w której możesz kupić kombajn. Na czym Ci najbardziej w nim zależy jaka kosa, jaki napęd, jaki system omłotu itp. ;)
Posted
Polecam forszmita Z514 idzie jak burza w każdym zbozu :).JAK BY NIE BYŁO TO W KONCU NIEMIECKA MASZYNA. TANI W EKSPLOATACJI. JAK KUPISZ I BEDZIESZ ZADOWOLONY TO FLASZKA DOMNIE. POZDRAWIAM;)
Posted
Ja tez obstaje przy klassie czesci ogolno dostepne jedynie nadczym trzeba sie zastanowic to nad modelem ktory by najlepiej pasowal do gospodarstwa bynajmniej niepolecam Internacionala bo tesc ma i to dopiero zakala bo o czesci trudno a i w sklepie najczesciej to na zamowienie (bynajmniej u nas tak jest) Pozdrawiam
Posted
Mam Klassa i b. chwalę ten kombajn ale 2 tyg. temu pomagałem w zakupie kombajnu znajomemu był to MF-440 i bardzo miło zaskoczył mnie ten kombajnik. Niektóre rozwiązania tech. są lepsze jak w Klasie 0 hydrauliki wszystkie ustawienia mech.Podrawiam.
Posted
A co powiesz o deutz fahr model m 900,m922,m1002,m980,m100 są i nowsze z hydrostatem,maszyny bardzo malo skomplikowane warte uwagi pomyśl też nad new holandem zbliżone do bizona[bizon na licencji new holland]powodzenia w zakupach.
Posted
Kolego muzyk ja wiem że każdy swoje chwali ale ja mam swoje typy 1claas 2 deutz fahr 3 new holland o innych nie wspomnę [droningborg,mf,international,każdy kombajn dobry tylko zależy w jakim stanie i za jaka cenę, chce go kupić indywidualny rolnik każdy chce czegoś innego.większość ludzi chwali bizony nie wiem czemu,np. ja chcialem kupić claasa consula a kupilem df m 900 zależy co się komu trafi
Posted
Panowie... po co te spory:) Kazdy i tak w koncu kupi to na co go stac i co mu sie podoba... tez planuje wymienic mojego poczciwego Bizonka na lepszy model i tak po swoich obserwacjach zastanawiam sie nad Bizonkiem rekordem moze jakis bs albo NH zblizony do Bizona tyko i wylacznie ze wzgledu na czesci bo do bizona od reki i w przyzwoitych cenach dostanie czesci a wiadomo kombajn psuje tylko w sezonie kiedy jest najbardziej potrzebny a rzecz jasna w sezonie czas jest cenny zwlaszcza przy obecnych wachaniach pogodowych Czesci do NH rowniez dostane bo mam blisko do delera ale... ostatnio slyszalem o pozytywnych opiniach o Laverdzie, moze ktos cos przy okazji podpowie na temat tych kombajnow?