bartek1390 Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 Jak w temacie szukam zastępcy bizona większość proponuje mi claasa podobno się sprawdza a Wy co proponujecie? Quote
VoYtek8 Posted March 8, 2013 Report Posted March 8, 2013 No Class porządny kombajn, a jaki model Cię interesuje? Pozdrawiam Quote
Miki Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 No dobrze jaka marka zamiast Bizona ale kolego podaj chociażby cene, w której możesz kupić kombajn. Na czym Ci najbardziej w nim zależy jaka kosa, jaki napęd, jaki system omłotu itp. Quote
michu Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Polecam forszmita Z514 idzie jak burza w każdym zbozu .JAK BY NIE BYŁO TO W KONCU NIEMIECKA MASZYNA. TANI W EKSPLOATACJI. JAK KUPISZ I BEDZIESZ ZADOWOLONY TO FLASZKA DOMNIE. POZDRAWIAM;) Quote
Tofik Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Ja tez obstaje przy klassie czesci ogolno dostepne jedynie nadczym trzeba sie zastanowic to nad modelem ktory by najlepiej pasowal do gospodarstwa bynajmniej niepolecam Internacionala bo tesc ma i to dopiero zakala bo o czesci trudno a i w sklepie najczesciej to na zamowienie (bynajmniej u nas tak jest) Pozdrawiam Quote
muzyk Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Mam Klassa i b. chwalę ten kombajn ale 2 tyg. temu pomagałem w zakupie kombajnu znajomemu był to MF-440 i bardzo miło zaskoczył mnie ten kombajnik. Niektóre rozwiązania tech. są lepsze jak w Klasie 0 hydrauliki wszystkie ustawienia mech.Podrawiam. Quote
Robert ;-) Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 A co powiesz o deutz fahr model m 900,m922,m1002,m980,m100 są i nowsze z hydrostatem,maszyny bardzo malo skomplikowane warte uwagi pomyśl też nad new holandem zbliżone do bizona[bizon na licencji new holland]powodzenia w zakupach. Quote
muzyk Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Każda myszka swój ogonek chwali.Pozdrawiam. Quote
Tofik Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Unas to idzie to inaczej " kazda pliszka swoj ogonek chwali:)" Quote
muzyk Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Michał jak piszesz posta to pisz zuzasadnieniem bo tak to nie wiadomo o co chodzi.Ponawiam pytanie DLACZEGO?.Pozdrawiam. Quote
Robert ;-) Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Kolego muzyk ja wiem że każdy swoje chwali ale ja mam swoje typy 1claas 2 deutz fahr 3 new holland o innych nie wspomnę [droningborg,mf,international,każdy kombajn dobry tylko zależy w jakim stanie i za jaka cenę, chce go kupić indywidualny rolnik każdy chce czegoś innego.większość ludzi chwali bizony nie wiem czemu,np. ja chcialem kupić claasa consula a kupilem df m 900 zależy co się komu trafi Quote
Gucio Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Panowie... po co te spory:) Kazdy i tak w koncu kupi to na co go stac i co mu sie podoba... tez planuje wymienic mojego poczciwego Bizonka na lepszy model i tak po swoich obserwacjach zastanawiam sie nad Bizonkiem rekordem moze jakis bs albo NH zblizony do Bizona tyko i wylacznie ze wzgledu na czesci bo do bizona od reki i w przyzwoitych cenach dostanie czesci a wiadomo kombajn psuje tylko w sezonie kiedy jest najbardziej potrzebny a rzecz jasna w sezonie czas jest cenny zwlaszcza przy obecnych wachaniach pogodowych Czesci do NH rowniez dostane bo mam blisko do delera ale... ostatnio slyszalem o pozytywnych opiniach o Laverdzie, moze ktos cos przy okazji podpowie na temat tych kombajnow? Quote
bartek1390 Posted March 9, 2013 Author Report Posted March 9, 2013 no tak ok.100 tysięcy i interesuje mnie dominator jeżeli z claasów Quote
kubusjettaII Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 mikrus podzielam opinię, jeszcze żeby z hydrostatem był. Quote
Recommended Posts