krzysiek15156 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 jak w temacie nie wiem czy siac jutro pszenice jarą gdyż mają byc mrozy niecały tydzien u nas na pomorzu boje sie ze moze nie powschodzic czekam na wasze odpowiedzi Quote
kubusjettaII Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 moim zdaniem samemu ziarnu zanim wykiełkuje nic nie powinno być, ale ja bym nie ryzykował. Quote
Tofik Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Witam u mnie na poludniu jak narazie to nieda rady bo w polu jedna klapa a podspodem lod takze ciezko byloby zatopic agregat pozatym szkoda sprzetu pozatym patrzac na pogode to chyba lepiej bedzie sie wstrzymac chociaz z tydzien ( o ile niezasypie:)) Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Ja w życiu bym teraz pszenicy nie zasiał, u mnie za oknem hula wiatr i pada śnieg, a w prognozach mówią że może być nawet -11 Było ostatnio parę wiosennych dni, ale po mojemu warto poczekać. Z resztą u mnie w rejonie to jeszcze gdzieś na polach np. przy lasach jest jeszcze śniegi, a raczej lód z poprzednich opadów. Pozdrawiam Quote
bardzomalorolny Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 W moim regionie tj wschodnia część małopolskiego pszenicę jarą sieją zawsze w ostatnim tygodniu marca, czasami nawet równo z owsem. Pozdrawiam Quote
krzysiek15156 Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 przewódke mozna wczesniej siac ;] Quote
Recommended Posts