michu Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Witam. Słyszeliscie coś o zastosowaniu magnetyzerów przy ciagnikach w celu zaostrzedzenia spalania oleju napedowego o minimum 10%.i czy wogóle jest realne w praktyce. Quote
muzyk Posted March 9, 2013 Report Posted March 9, 2013 Mam założone magnetyzery już z 2 lata na pewno jakieś oszczędności są ciągnik nie dymi jest lepsze wykorzystanie paliwa,praca silnika lepsza ale to trochę przereklamowane nie są drogie może i warto założyć.Pozdrawiam. Quote
michu Posted March 11, 2013 Author Report Posted March 11, 2013 A przy jakim ciagniku i jakiej mocy masz zamontowani te magnetyzery i na jakich przewodach masz je zamontowane,na gumowym czy na stalowy bo słyszalem ze lepsze dzialanie jest na gumowym.I według ciebie jaka jest oszczednosc paliwa.Pozdrawiam Quote
muzyk Posted March 11, 2013 Report Posted March 11, 2013 Mam je założone przy Zetorze 115KM a jaka oszczędność to powiem szczerze że nie wiem nie sprawdzałem a założyłem bo lubię nowinki techniczne tym bardziej jeśli usprawniają pracę silnika.Pozdrawiam. Quote
michu Posted March 11, 2013 Author Report Posted March 11, 2013 A czy przyczynia sie to do zwiekszenia mocy? i czy masz zamontowany tzreci przy filtrze powietrza? I JAK BYS ZAMONTOWAŁ PRZY ZETORZE 16245 Quote
muzyk Posted March 11, 2013 Report Posted March 11, 2013 Mam zamontowane na kolektorze ssącym[powietrza] i na przewodach wysokiego ciśnienia między po-pą wtryskową a wtryskiwaczami i tak zamontuj na swoim ciągniku.Ja mam ZETORA 12145.Ciężko mi powiedzieć czy przyczynia się do zwiększenia mocy ponieważ mam silnik 6 i maks. wykożystuję skrzynie biegów.Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts