Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam. Mam problem mysle o kupnie nowego ciagnika w mocy od 75km do 95km. Myslałem o lamborghini, deutz-fahr, proximie lub belarusie nie wiem co wybrac. Może podacie mi jakis jeszcze pomysl. Chce sie wyrobic w pieniadzach do 160tys. razem z ladowaczem czolowym. Prosze o pomoc.
Posted
Ztych ciągników co wymieniłeś ja wybrałbym Dojcza ale nie myślałeś oZetorku którego niedawno wypuścili na rynek prosta konstrukcja silnik-4.Pomyśl nad tym.Pozdrawiam.
Posted
deutz-fahr tak ale ja zamierzam kupywac kolo sierpnia a widzialem go o mocy 75km za 100tys. nawet bym go kupil ale to byl w tej cenie z wyprzedarzy rocznika i obawiam sie ze w sierpniu raczej juz ich nie bedzie.
Posted

belarusa jak masz tyle kasy to odpuść.

Muisz jeździć po dilerach i pytać.

W tej cenie do 160 tys to teraz nawet Johnego kupisz ale bez tura z tej seri nisko budżetowej ;)

W tej cenie zobacz co ma jeszcze new holland ;)

Posted
Lambo nie kupuj, Belarusa też nie ma sensu brać bo masz wyższy budżet. Myślę że najrozsądniej byłoby żebyś się przejechał do dilera Zetora no i może New Hollanda i powiedział co Cię interesuje na pewno znajdziesz coś dla siebie i jeszcze Ci zostanie trochę grosza. Pozdrawiam :)
Posted
Ja nigdy tym ciągnikiem nie jeździłem, ale opinie słyszałem dość słabe, z resztą tych ciągników jest bardzo mało w Polsce więc z częściami może być problem dlatego właśnie myślę że lepiej poszukać czegoś innego. Pozdrawiam :)
Posted

na twoim miejscu nie kupywał bym Deutz fahr bo ten ciagnik nie ma wogóle mocz chyba ye chcesz wozic nim pierze. w to miejsce proponował bym Farmera F2 -8248 któru ma wiekszy moment obrotowu niz tej samej mocy john deere, mało pali. rosonna cena

• 9 months later...
Posted
Hmm... W pełni popieram @Mikruss. Belarusa w takich pieniądzach też nie radzę. Ale Deutz Fahr dlaczego nie? Mam 5 lat Same Silver 90 i nie robiłam przy Nim nic, prócz pompy hydraulicznej od tura, a jakaś uszczelka czy coś to norma. oraz Lamborghini 674 pół roku, ale żeby z częściami były problemy? To jakaś głupota.. W internecie bądź dobrej składnicy zawsze dostaniesz części bez najmniejszego problemu. Hehe @michu Deutz Fahr nie ma mocy i jest do wożenia pierza? Deutz, Same, Lamborghini, Hurlimann to jeden i ten sam producent i to jeden z lepszych i dobrze prospektujących. Ja ze swojego doświadczenia nie dam zawiać wiatru na tego producenta. Pozdrawiam :)
Posted

A może coś Polskiego? np: Crystal Orion ciekawie prezentujące się ciągniki. W internecie można znaleźć zdjęcie Oriona 10 niestety nie ma go na stronie producenta. Ciężko również znaleźć porządny cennik maszyn tej firmy. Z tego co trochę poczytałem o nim wynika że nie posiada on rewers elektrohydrauliczny EHR co jest podstawą przy zakupie nowej maszyny, większe maszyny posiadają 4 biegi pod obciążeniem. Myślę że więcej nie potrzeba pchać zbędnej elektroniki w ciągnik do małego i średniego gospodarstwa. Poza tym jest to Polska firma która wytwarza również części zamienne co ograniczy w przyszłości koszty eksploatacji oraz serwisowania. Firma ta jest również przedstawicielem marki Armatrac ciągniki tureckie z bogatym wyposażeniem i w miarę przystępnej cenie ciągniki te mają bardzo dobry promień skrętu co jest bardzo ważne przy ładowaczu czołowym . Może mógł by ktoś z was powiedzieć coś więcej o tych obu maszynach na pewno przewinęły się wam koło nosa na pokazach.

Pozdrawiam.

Przepraszam za post pod postem ale chciał bym zamieścić małe sprostowanie otóż ciągniki Crystal Orion posiadają rewers elektrohydrauliczny oraz EHR jak również 4 biegi pod obciążeniem . W poście wyżej wkradło i się słowo "nie" co może zdezorientować czytelnika. Bardzo bym prosił o poprawienie powyższego postu jeżeli była by taka możliwość i usunięcie niechcianego słowa a mianowicie chodzi o zdanie "Z tego co trochę poczytałem o nim wynika że nie posiada on rewers elektrohydrauliczny EHR co jest podstawą przy zakupie nowej maszyny, większe maszyny posiadają 4 biegi pod obciążeniem.". pozdrawiam i przepraszam za wprowadzenie w błąd.

Posted

Co Do Crystal Orion 10 już nie produkują skoncentrowali się na większych ciagnikach

Najmniejszy to 13.4 136 km to naprawdę niedocenione ciągniki

Co Do Armatrak to dobre maszynki 2 biegi pod obciążeniem oraz rewers i EHR

Posted

ArmaTrack cen nie znam na Alegro są

13.4 Kosztuje 210 tyś bez rabatu netto

16.1 230 tyś netto

16.2 249 tyś netto

Ja kupiłem 16.1 dostałem w rabacie lepsze opony oraz siedzenie elektryczne

Za wom i tuz doplacilem oraz resorowana przednią oś wyszło 320 tyś brutto

Do plusów tych ciagnikow można zaliczyć prędkość 56 km/ h

Biegi pod obciążeniem 4

Resorowana i klimatyzowama kabina w standardzie

Tylni wom 540/750/1000/1400

I małe zuzycie paliwa u mnie średnio w np orce 5 obrotowka wynosi 11-13 l

W transporcie 7-9

Porównując do kąkurencji wypada nieźle

I naprawdę złożony z dobrych częśći

Podejrzewam ze ten 114 km to 13 z mniejszym silnikiem i takie idą pod zamówienie więc

Ceny można spodziewać się nie małej

Zapomniałem o mocy

13.4-136km

16.1-165km

16.2-190/225km

Większymi się nie interesowałem tylko te brałem pod uwagę przy zakupie

Posted
To sporo sobie życzą myślałem że będą trochę tańsze, że za 200 000 kupi tego 114 hp razem z ładowaczem czołowym. tego co ty kupiłeś jeszcze by przełknął ale bez vat
Posted

Za 6 Valtra 160 km z tymi samymi dodkami śpiewali 320 ale netto

Ja brałem go na różnicowanie dostałem wat i 100 tyś zwrotu

Co do pracy nie mam zarzutów w 5 pługu przy 1600 obr tzw eko

Spali 11 l orajac z 12 km/ h i to robi wrażenie można pocisnac

2000 obr ale 15 km/h to więcej spali i gdyby były duże kamienie

Można by pług uszkodzić

Posted
A jak z serwisowaniem? mas dealera niedaleko czy fabryka serwisuje? kiedy go kupowałeś ? jeżeli masz dobry kontakt z dealerem to prosił bym cię żebyś się zapytał w jakiej cenie był by Crystal Orion najmniejszej mocy z ładowaczem czołowym. pozdrawiam.
Posted

serwis w porzadku fabryka serwisuje kupowalem 2 lata temu z tego co wiem to tury do nich zakladaja hydrometu i nie naleza do tanich szczeze ceny nie znam zapytam w dziale sprzedaży na stronie crystala masz nr do centrali popros pana Kroguleckiego

z nim pogadaj bo nie wiem czy produkuja te najmniejsze

dzwon smialo z besziesz wiedzial o co pytac