sszymonss Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Kupiłem nie dawno Renault 95.14 i mam pewien problem.Gdy dodam gazu do połowy to dosyć mocno strzela w tłumik i dymi nie równo takim niebieskim dymem.Przy jeździe na małych obrotach jest dobrze nie ma dymu tylko gdy dam więcej gazu w czasie jazdy tak 1500 obrotów jest trochę i słaby i strzela ale gdy przekroczy 1800 obr to jest wszystko normalnie.Dodam jeszcze że po 20 min jazdy dymi z odmy i trochę wyrzuca olej.Na zimnym pali dobrze nawet przy -10 C bez świecy płomieniowej.Wydaje mi się że przyczyną strzelania mogą być głowice a wyrzucaniem oleju z odmy pierścienie.Może ktoś coś wie na ten temat.Nie wiem czy go rozbierać czy dalej tak jeździć. Quote
sszymonss Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 http://img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/39/75/29/90/3975299011_5 do czego służy ta linka?Mam renault 95.14 u mnie ta linka jest po obu stronach w kabinie na nadkolu.Ta z prawej strony jest wyciągnięta z tego uchwytu jak ją ruszyłem to zaczął wyć jakiś dźwięk ostrzegawczy.Może wie ktoś do czego one służą ? Quote
izydor6280 Posted February 15, 2014 Posted February 15, 2014 a jak zamykasz drzwi bo zablokowaniu ?gdzie znalazles to zdjecie ? Quote
sszymonss Posted February 15, 2014 Author Posted February 15, 2014 Mam rozumieć że to jest blokada drzwi ? Tylko dla czego jak pociągnąłem za tą linkę to zaczął wyć jakiś sygnał ?To zdjęcie wziąłem z allegro. Quote
izydor6280 Posted February 16, 2014 Posted February 16, 2014 a tego nie wiem, moze gdzies masz przetaryu kabel i po napieciu linka zwierata linka zwalnia ten zatrzask blokujacy drzwi po otwarciu wyslij mi na PW link do tej aukcji, jesli byla dosc niedawno wystawiona Quote
Recommended Posts