Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na targach agrotech miałem wypatrzyłem na stoisku firmy Fermo taki panel - plastikową płytę do przepędzania prosiąt. Akurat było dużo osób przy tym i podsłuchałem rozmowę. Jeden mówił że potrzebne są 2 takie panele i warchlaki czują respekt i bardzo łatwo się je przepędza. Chodzi o taką płytę dla prosiąt:

https://hodowlany.pl/i1550_Plyta_do_przepedzania_trzody_panel_sortujacy_119_x_76_cm.html

Czy używacie czegoś takiego? Jak to się sprawuje?

Posted
Mam taki panel, bardzo poręczny i praktyczny. Nawet nie chodzi wydaje mi się o kolor tylko w dwie osoby idziesz jakby płógiem i prosiaki słuchają się jak głupie. Ale rzeczywiście z tym kolorem coś musi byc bo jak kiedyś przeganialiśmy takimi deskami od przegród w kojcu to się tak nie słuchały trzeba było je na siłe pchać.
Posted
Dokładnie koledzy dużą rolę ma kolor ;) płyta ta jest bardzo praktyczna, jesst zarazem lekka ale i solidna ;) wiem co znaczy przeganiac prosiaki bo nie raz sie z nimi męczyłem i dopiero dzięki takiej płycie odczułem co to znaczy wygoda ;P
Posted
możecie podać wymiary takiej płyty? Sam nieraz się męczyłem z przeganianiem prosiąt, a jak to działa jak śinie są na sprzedaż? czy duże też tak reagują?
Posted
Widzę, że wielu forumowiczów było na ostatnich targach AGROTECH w Kielcach. Też mi wpadł w oko ten poganiacz do świń. Pani z tego stoiska twierdziła, że to nowy sposób humanitarnego przeganiania świń bez robienia siniaków.
Posted
hehehe dominik to może na następnych targach pokażą jak ich delikatnie prosić o przejście:) żart:) ale fajnie że robią coś do takich prostych spraw, szkoda że na tym stoisku nie byłem pewnie mnóstwo nowości było?
Posted
przemo to jak masz jakieś namiary to dawaj :) jestem zainteresowany, jak na razie zaczynam od 6 macuiorek bo stare sprzedałem docelowo chciałem 10. bo na 12 ha to chyba wyst. mam chwlew przejazdowy po jednej mam krowy i byki a po drugiej kojce po 20 szt. x 6 a za tym kojce dla macior i jest ich 10 jak masz coś ciekawego to podaj :)