Jump to content

Recommended Posts

Posted
Witam.Kupiłem prasę rolującą John Deere 550 z 86 rok, mam pewien problem gdy uruchomię belownicę pasy przysuwają się do siebie nie zostawiając przy tym żadnej szczeliny najgorzej jest z pasami 2i3 od brzegów po obu stronach schodzą do siebie nie wiem co może być tego przyczyną?
Posted
A czy da się tak belować ,tam są jeszcze jakieś ograniczniki między pasami u góry i na gole może te pasy nie wejdą na siebie tylko będą obcierać ob te żelazo,może w belowaniu nie będą schodzić jak jakiś będzie materiał w środku.Jak na razie na pusto była uruchamiana,co o tym sądzicie
Posted

no to musisz sprawdzic w pracy

u mnie w new holland nie ma ogranicznikow i pas jak najdzie jeden na drugi to potrafi się wywynąć na drugą strone, zerwać i jeszcze po drodze narobic innego bigosu (mocno sie grzeją pasy i w tedy o samozapłon nie trudno)

• 2 weeks later...
Posted

Witam,

Przyczyn może być kilka. Najprawdopodobniej pasy ją powyciągane na skutek pracy. Różnica w długości powoduje że niema odpowiedniego naprężenia i pasy zbiegają lub inną przyczyczną mogą być jakieś nieprawdiłowosci na rolkach prowadzących (uszkodzone łożyska lub nierównoległe ułożenie rolek).

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Może ktoś coś powie na temat pasów jak zaradzić nachodzeniu na siebie czy to nie jest groźne zerwaniem w czasie belowania

zerwania raczej nie powinieneś się obawiać, ja na twoim miejscu obawiał bym się samozapalenia i utraty prasy w tym przypadku. posłuchaj rad kolegów i sprawdź to żeby nie było za późno.

Posted
Nie sprawdzałem czy są proste .Najbardziej nachodzą na siebie jak podnoszę klape na włączonym wałku i na tym górnym ramieniu schodzą na siebie w prawo . Mirkuss chodzi ci o długość tak ? czy nie są skrzywione jak sprawdzić czy są powykrzywiane wrazie jak będą skrzywione to co zrobić
Posted

wyciągasz pasy z prasy i rozwijasz na na równym betonie i wtedy widzisz czy sa proste czy się robi z pasa zygzak - jak się robi zygzak to lipa

A najlepiej to może poszukaj u siebie w okolicy co pracuje juz balotnicą troche i poproś aby ci pomogł, ja tak samo zrobiłem w zeszłym roku jak kupiłem prasę ;)