sszymonss Posted March 10, 2013 Report Posted March 10, 2013 Witam.Kupiłem prasę rolującą John Deere 550 z 86 rok, mam pewien problem gdy uruchomię belownicę pasy przysuwają się do siebie nie zostawiając przy tym żadnej szczeliny najgorzej jest z pasami 2i3 od brzegów po obu stronach schodzą do siebie nie wiem co może być tego przyczyną? Quote
Mikruss Posted March 10, 2013 Report Posted March 10, 2013 wyciągnij pasy, rzuć je na ziemie i zobacz czy nie sa poprzekrzywiane.Jeżeli sa poprzeciągane to niestety do wymiany Quote
sszymonss Posted March 13, 2013 Author Report Posted March 13, 2013 Może ktoś jeszcze się wypowie na ten temat Quote
Mikruss Posted March 13, 2013 Report Posted March 13, 2013 mialem to samo w innej prasieNie masz co patrzeć tylko zabrać się do roboty i liczyć juz kase na nowe pasy niestety.... Quote
sszymonss Posted March 14, 2013 Author Report Posted March 14, 2013 A czy da się tak belować ,tam są jeszcze jakieś ograniczniki między pasami u góry i na gole może te pasy nie wejdą na siebie tylko będą obcierać ob te żelazo,może w belowaniu nie będą schodzić jak jakiś będzie materiał w środku.Jak na razie na pusto była uruchamiana,co o tym sądzicie Quote
Mikruss Posted March 14, 2013 Report Posted March 14, 2013 no to musisz sprawdzic w pracyu mnie w new holland nie ma ogranicznikow i pas jak najdzie jeden na drugi to potrafi się wywynąć na drugą strone, zerwać i jeszcze po drodze narobic innego bigosu (mocno sie grzeją pasy i w tedy o samozapłon nie trudno) Quote
pasy do belowarek Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 Witam, Przyczyn może być kilka. Najprawdopodobniej pasy ją powyciągane na skutek pracy. Różnica w długości powoduje że niema odpowiedniego naprężenia i pasy zbiegają lub inną przyczyczną mogą być jakieś nieprawdiłowosci na rolkach prowadzących (uszkodzone łożyska lub nierównoległe ułożenie rolek). Quote
sszymonss Posted May 2, 2013 Author Report Posted May 2, 2013 Mam problem z podbieraczem w belarce.Podbieracz jest hydrauliczny przyczyna jest taka że podbieracz podnosi a nie opuszcza nie wiem w czym jest problem. Quote
sszymonss Posted May 24, 2013 Author Report Posted May 24, 2013 Może ktoś coś powie na temat pasów jak zaradzić nachodzeniu na siebie czy to nie jest groźne zerwaniem w czasie belowania Quote
Mikruss Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 a sprawdzałeś te pasy czy są proste czy Ci się nie chciało?? Quote
kubusjettaII Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 Może ktoś coś powie na temat pasów jak zaradzić nachodzeniu na siebie czy to nie jest groźne zerwaniem w czasie belowania zerwania raczej nie powinieneś się obawiać, ja na twoim miejscu obawiał bym się samozapalenia i utraty prasy w tym przypadku. posłuchaj rad kolegów i sprawdź to żeby nie było za późno. Quote
sszymonss Posted May 25, 2013 Author Report Posted May 25, 2013 Nie sprawdzałem czy są proste .Najbardziej nachodzą na siebie jak podnoszę klape na włączonym wałku i na tym górnym ramieniu schodzą na siebie w prawo . Mirkuss chodzi ci o długość tak ? czy nie są skrzywione jak sprawdzić czy są powykrzywiane wrazie jak będą skrzywione to co zrobić Quote
Mikruss Posted May 25, 2013 Report Posted May 25, 2013 wyciągasz pasy z prasy i rozwijasz na na równym betonie i wtedy widzisz czy sa proste czy się robi z pasa zygzak - jak się robi zygzak to lipaA najlepiej to może poszukaj u siebie w okolicy co pracuje juz balotnicą troche i poproś aby ci pomogł, ja tak samo zrobiłem w zeszłym roku jak kupiłem prasę Quote
Recommended Posts