Jump to content

Recommended Posts

Posted
Kombajn intrenacional wszystkie biegi wchodza prucz jedynki tzn. bieg wchodzi ale kombajn niejedzie:( Podciagniecie sprzegla nic niedalo Kiedys w T25 mialem takie zdarzenie ze obcielo seger i bieg wchodzil a ciagnik niejechal wiec i morze w tym przypadku jest podobnie.A morze jakas inna przyczyna?
Posted
Przyczyn może być 100. Prosta rada trzeba zdemontowaćpokrywę z skrzyni biegów [jest tam łatwy dostęp] tylko w Bizonie trzeba rozebrać pół kombajnu.Pozdrawiam.
Posted
Z calym szacunkiem muzyku ale z tego co tam zaobserwowalem to pokrywe mozna odkercic dopiero jak wyciagnie sie cala skrzynie bo nawet jakby ja lekko opuscic i odkrecic dekiel to i tak guzik sie zobaczy:(
Posted
Ok Muzyku jak tam nic niemowie bo ogladalem ten kombajn od spodu i zeby dostac sie do srodka skrzyni to najpierw trzeba ja calkiem wykrecic (wyglada to tak jak w maluchu:)odkrecic poloski pare srub i skrzynia wychodzi) choc moge sie mylic bo nigdy niemialem stycznosci z kombajnem prucz kursu na uprawnienia na kombajn ale to w szkole bylo pare dobrych lat temu pozatym to byl stary dobry bizon:) a pisze tu dlatego bo morze ktos ma taki kombajn i mial podobna dolegliwosc, inna sprawa jest taka ze mowilem wtedy jeszcze nie tesciowi zeby dolozyli i kupiki classa ale zrobil jak chcial to tezaz ma byle jakas czesc dostac to masakra a do klasa gdzie by sie niezapytal to z czesciami niema problemu Pozdrawiam
  • 10 months later...
Posted
Witam!!! Pęknięty seger w skrzyni biegów, na wałku od 1, trzeba wymontować skrzynię i ją rozebrać żeby włożyć seger na wałek. Mam pytanie gdzie kupujecie części do tego wynalazku np. tuleje metalowo gumowe lub łożyska?
Posted

Co do skrzyni to tak to był seger:) tyle że nie trzeba było rozbierać całej skrzyni żeby tam nowego wsadzić:)

A części to w sklepie w Opatowie a jak coś poważniejszego potrzeba to jeździmy do Modliborzyc

Pozdrawiam