Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam,mam pytanie,pierwszy raz będę składał ''wniosek o przyznanie płatnosci na rok2013'' do ARiMR Na wniosku trzeba podać nr. konta więc udałem się do najbliższego banku pko tam mi powiedziano że jako rolnik nie mam stałych dochodów i nie mogę otworzyć konta :huh:czy do tego typu wypłat są jakieś specjalne banki czy są inne formy wypłat dotacji np. w kasie itp... ? dzięki za odpowiedz

Posted
to chyba jakiś dziwny ten bank. według mnie to idziesz do banku składasz wniosek o otwarcie rachunku a zkąd i jakie kwoty będą wpływały na twój rachunek to już jest tylko twoja sprawa. Ja też nie mam stałego żródła dochodów i konto w banku założyłem bez problemu. A jak ci się nie chce chodzić po bankach to znajdz w necie kilka banków porównaj je sobie jakie opłaty i za co bank pobiera i załóż konto online przez internet. Ja tak zrobiłem i nie narzekam a konto mam w ING Banku Śląskim. Mają dobry system bankowości elektronicznej więc większość operacji robię przez internet i narazie jeszcze od 2 lat nie byłem w oddziale banku :) pozdrawiam
Posted

Na konto nie mogą być przekazywane środki pieniężne z dopłat. Aby mogły być przekazywane środki należy założyć i posiadać rachunek. Na wniosku o wpis do ewidencji producentów niema numeru konta lecz jest nr rachunku. Konto i rachunek to dwie różne usługi bankowe. Prowadzenie rachunku jest z reguły droższe niż konta, ale banki, zwłaszcza spółdzielcze, mają specjalną ofertę dla rolników. Do założenia rachunku będziesz musiał przedstawić dokumenty potwierdzające posiadanie gospodarstwa, np. nakaz płatniczy podatku rolnego, co tam w danym banku wymagają.

Dajcie spokój z tym kontem, musi być rachunek!

Pozdrawiam!

Posted
Konto w banku może założyć każdy bez względu czy ma dochody i jaki są. Najlepiej zrób konto w m-banku albo BGŻ, teraz tam dobrze się sprawy załatwia przez internet i wogle wszystko jest ok i bez problemu. Pozdrawiam :)
Posted
Rachunek...co do oferty banków spółdzielczych i ich ofert trzeba dokładnie wypytać jak to jest też w innych bankach bo niestety z tego co ja słyszę prowadzenie rachunku u nich jest na prawdę dość drogie.