rolnik1500 Posted March 18, 2013 Report Posted March 18, 2013 Jak długo używacie pikoszety i od którego dnia. Chodzi mi o tucz brojlerów i o to ile karmicie z pikoszetów i po jakim czasie przestawiacie na linie paszowe albo na karmidła manualne? Quote
Kropacz Posted March 18, 2013 Report Posted March 18, 2013 A możesz napisać co to są pikoszety? Szczerze mówiąc nie mam pojecią o czym mówisz. Pikoszet z niczym mi się nie kojarzy. Quote
rolnik1500 Posted March 18, 2013 Author Report Posted March 18, 2013 Jak to nie wiesz co to są pikoszety dla drobiu. To są takie karmidła które się używa na początku dla piskląt w początku odchowu Masz zresztą tutaj zdjęcie z neta: Quote
Kropacz Posted March 18, 2013 Report Posted March 18, 2013 Acha to to dla Ciebie są pikoszety dla mnie taki Pikoszem to nic innego jak tylko starówka. Karmidło startowe dla piskląt. U nas na początku dają na papier przez pierwszy dzień, niektórzy na wydmuszki. Drugiego dnia jak pisklęta brojlerów do tuczu się wzmocnią to wstawiane są te pikoszety , tzn po mojemu karmidełka startowe. Karmidła te zostają maksymalnie tydzień. Ale to różnie bo różnie zasypują i zależy ile ich wstawiają ale rozbija się o 2 zasypy karmideł paszą. Różni hodowcy różni uważają, ale wszystko chyba zależy jakie mają karmidła na liniach paszowych. Jak niższe to krócej jadą na sartówkach. Quote
Recommended Posts