Jump to content

Czy chcesz aby stworzyć nowy dział "POLITYKA" na naszym forum?  

1 member has voted

1. 1. Czy chcesz aby stworzyć nowy dział "POLITYKA" na naszym forum?

• TAK
      6
    • NIE
      21

Recommended Posts

Posted

Na forum rozgorzała dyskusja na temat nowego działu POLITYKA.

Z jednej strony dużo osób nie chce polityki na forum (prywatnie też do tych osób należę), nie udaje się jednak przed Polityką uciec i wychodzi ona w różnych dyskusjach. Może więc zrobienie nowego działu "POLITYKA" jest dobrym rozwiązaniem. Ci co chcą o polityce rozmawiać będą mieli swój dział, przeciwnicy polityki nie muszą tam zaglądać.

(drugi aspekt to moderacja, czy dział ma być moderowany? kto ma go moderować i jak?)

Proszę odpowiedzcie na ankietę:

Czy chcesz aby stworzyć na forum nowy dział "POLITYKA"?

Posted
Jeśli już taki dział powstanie (sam głosowałem na NIE) to moderacja jest niezbędna, nawet jest o wiele bardziej potrzebna niż w innych działach bo na pewno będzie tam dużo ostrej dyskusji i konfliktów. Myślę że moderować go powinien dotychczasowy moderator "Miki". Pozdrawiam :)
Posted

Witam.

Osobiście jestem na nie, już tłumaczę dlaczego, z doświadczenia wiem że ciężko utrzymać tam porządek (taki dział zapalny :) ) często wybuchają tam konflikty między użytkownikami. Ostatecznie można by w hyde parku utworzyć ogólny temat "Polityka"

Tam pewnie też lekko nie będzie, wiadomo jak wygląda rozmowa o polityce :)

Posted
Wiem że polityka to dział zapalny (głosowałem na tak) , ale myślę że powinniśmy dać szansę temu działowi .Wierzę że na naszym forum jest dużo forumowiczów, którzy szanują poglądy innych,i mogą dyskutować o polityce nie ubliżając sobie . Zgadzam się z Wojtkiem że moderacja jest niezbędna i popieram moderatora ''Miki'' . pozdrawiam.
Posted
witam. nie jestem z jednej strony za utworzeniem tego działu bo to forum rolnicze, ale z drugiej ja nie muszę tam zaglądać. będą tam wchodzić i prowadzić ostre dyskusje(bo bez tego się nie obejdzie) Ci których to interesuje. co do moderatora nie wiem, na pewno ktoś apolityczny i obiektywny.
Posted
Pomysłodawcą tego działu byłem ja,dlaczego?Ano dlatego że interesuje mnie polityka ale polityka na wysokim poziomie intelektualnym gdzie nie są przekraczanekanony dobrego wychowania i pewnej przyzwoitości politycznej. Myślę że jest grono osób zainteresowanych tym działem.Moderatorem lub opiekunem tego działu powinnabyć osoba znająca się na polityce lub interesującego się polityką by wiedział w którym momęcie zaingerować wtemat.Moim idealnym kandydatem jest Duży GRZEGORZ.Pozdrawiam.
Posted

Ja powiem tak ja... Owszem mogę go moderować ale nie będe się w nim udzielał ponieważ nie interesuje za bardzo polityką, a jeśli chodzi o moderatra tego działu (jeśli powstanie) powinna być osoba neutralna. (z całym szacunkiem dla niego i jego emocji bo to normalne) Ale Grzegorz się nie nadaje bo wiadomo jak poruszyła go ostatnia wypowiedź, dlatego proponował bym kogoś innego ale własnego kandydata nie mam.

Pozdrawiam!

A jeśli chodzi o dział do rozmowy o polityce to do tego celu min. został stworzony dział AGROBIZNES lecz jest jest on bardziej ukierunkowane na polktyke rolną. Moim zdaniem nie ma potrzeby rozomowy o innej polityce (wywyższając ja na górny szczebel na forum), która nie ma wpływu na naszą przyszłość, a jak ktoś wcześniej gdzieś wspomniał działem do rozmowy i innych śmiesznych i nie śmiesznych rzeczach i także o polityce jest dział MIEDZY NAMI GOSPODARZAMI.

Posted
Grzegorza reakcja była normalna i myślę że każdy uczciwy człowiek by tak postąpił i nie chcę pisać na tamten temat bo mógłbym najwyżej napisać parę niecenzuralnych wyrazów a tego nie chcę.Co do działu POLITYKA to musi być oddzielny dział tzw. specjalistyczny żeby nie było tematów od LASA do SASA.Pozdrawiam.
Posted
Dlatego chodzi mi o to, że nie możemy sobie pozwolić np. na strate moderatora z powodu słów, które ktoś wypowiedział. Ale ja i tak nic nie mogę w tej sprawie zrobić. Tu musicie się udać do samego "władcy" czyli Administratora (jakby ktoś jeszcze nie wiedział to @admin2)
Posted
Myślę że Admin zagląda na nasze forum a w polityce sporo ciekawych rzeczy się dzieje warto podyskutować i nad sprawami dobrymi i bezsensownymi a napewno znajdzie się grono ludzi którzy będą zainteresowani tym działem.Pozdrawiam.
Posted
Ja tam do takiego dzialu politycznego nic niemam i moze powstac bo zainteresowani napewno sie znajda i beda dyskutowac a ci ktorzy nie beda chcieli w nim uczestniczyc to nie musza na taki dzial zagladac to ode mnie tyle:) Pozdrawiam