admin Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Na forum rozgorzała dyskusja na temat nowego działu POLITYKA.Z jednej strony dużo osób nie chce polityki na forum (prywatnie też do tych osób należę), nie udaje się jednak przed Polityką uciec i wychodzi ona w różnych dyskusjach. Może więc zrobienie nowego działu "POLITYKA" jest dobrym rozwiązaniem. Ci co chcą o polityce rozmawiać będą mieli swój dział, przeciwnicy polityki nie muszą tam zaglądać. (drugi aspekt to moderacja, czy dział ma być moderowany? kto ma go moderować i jak?) Proszę odpowiedzcie na ankietę:Czy chcesz aby stworzyć na forum nowy dział "POLITYKA"? Quote
VoYtek8 Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Jeśli już taki dział powstanie (sam głosowałem na NIE) to moderacja jest niezbędna, nawet jest o wiele bardziej potrzebna niż w innych działach bo na pewno będzie tam dużo ostrej dyskusji i konfliktów. Myślę że moderować go powinien dotychczasowy moderator "Miki". Pozdrawiam Quote
razor275 Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Witam.Osobiście jestem na nie, już tłumaczę dlaczego, z doświadczenia wiem że ciężko utrzymać tam porządek (taki dział zapalny ) często wybuchają tam konflikty między użytkownikami. Ostatecznie można by w hyde parku utworzyć ogólny temat "Polityka"Tam pewnie też lekko nie będzie, wiadomo jak wygląda rozmowa o polityce Quote
rysiek1965 Posted March 19, 2013 Report Posted March 19, 2013 Wiem że polityka to dział zapalny (głosowałem na tak) , ale myślę że powinniśmy dać szansę temu działowi .Wierzę że na naszym forum jest dużo forumowiczów, którzy szanują poglądy innych,i mogą dyskutować o polityce nie ubliżając sobie . Zgadzam się z Wojtkiem że moderacja jest niezbędna i popieram moderatora ''Miki'' . pozdrawiam. Quote
kubusjettaII Posted March 20, 2013 Report Posted March 20, 2013 witam. nie jestem z jednej strony za utworzeniem tego działu bo to forum rolnicze, ale z drugiej ja nie muszę tam zaglądać. będą tam wchodzić i prowadzić ostre dyskusje(bo bez tego się nie obejdzie) Ci których to interesuje. co do moderatora nie wiem, na pewno ktoś apolityczny i obiektywny. Quote
muzyk Posted March 20, 2013 Report Posted March 20, 2013 Pomysłodawcą tego działu byłem ja,dlaczego?Ano dlatego że interesuje mnie polityka ale polityka na wysokim poziomie intelektualnym gdzie nie są przekraczanekanony dobrego wychowania i pewnej przyzwoitości politycznej. Myślę że jest grono osób zainteresowanych tym działem.Moderatorem lub opiekunem tego działu powinnabyć osoba znająca się na polityce lub interesującego się polityką by wiedział w którym momęcie zaingerować wtemat.Moim idealnym kandydatem jest Duży GRZEGORZ.Pozdrawiam. Quote
Miki Posted March 21, 2013 Report Posted March 21, 2013 Ja powiem tak ja... Owszem mogę go moderować ale nie będe się w nim udzielał ponieważ nie interesuje za bardzo polityką, a jeśli chodzi o moderatra tego działu (jeśli powstanie) powinna być osoba neutralna. (z całym szacunkiem dla niego i jego emocji bo to normalne) Ale Grzegorz się nie nadaje bo wiadomo jak poruszyła go ostatnia wypowiedź, dlatego proponował bym kogoś innego ale własnego kandydata nie mam. Pozdrawiam!A jeśli chodzi o dział do rozmowy o polityce to do tego celu min. został stworzony dział AGROBIZNES lecz jest jest on bardziej ukierunkowane na polktyke rolną. Moim zdaniem nie ma potrzeby rozomowy o innej polityce (wywyższając ja na górny szczebel na forum), która nie ma wpływu na naszą przyszłość, a jak ktoś wcześniej gdzieś wspomniał działem do rozmowy i innych śmiesznych i nie śmiesznych rzeczach i także o polityce jest dział MIEDZY NAMI GOSPODARZAMI. Quote
muzyk Posted March 23, 2013 Report Posted March 23, 2013 Grzegorza reakcja była normalna i myślę że każdy uczciwy człowiek by tak postąpił i nie chcę pisać na tamten temat bo mógłbym najwyżej napisać parę niecenzuralnych wyrazów a tego nie chcę.Co do działu POLITYKA to musi być oddzielny dział tzw. specjalistyczny żeby nie było tematów od LASA do SASA.Pozdrawiam. Quote
Miki Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 Dlatego chodzi mi o to, że nie możemy sobie pozwolić np. na strate moderatora z powodu słów, które ktoś wypowiedział. Ale ja i tak nic nie mogę w tej sprawie zrobić. Tu musicie się udać do samego "władcy" czyli Administratora (jakby ktoś jeszcze nie wiedział to @admin2) Quote
muzyk Posted March 24, 2013 Report Posted March 24, 2013 Myślę że Admin zagląda na nasze forum a w polityce sporo ciekawych rzeczy się dzieje warto podyskutować i nad sprawami dobrymi i bezsensownymi a napewno znajdzie się grono ludzi którzy będą zainteresowani tym działem.Pozdrawiam. Quote
Tofik Posted March 30, 2013 Report Posted March 30, 2013 Ja tam do takiego dzialu politycznego nic niemam i moze powstac bo zainteresowani napewno sie znajda i beda dyskutowac a ci ktorzy nie beda chcieli w nim uczestniczyc to nie musza na taki dzial zagladac to ode mnie tyle:) Pozdrawiam Quote
Recommended Posts