Jump to content

Recommended Posts

Posted

Foton to ciągniki produkowane w Shandong w Chinach, od krótkiego czasu są składane w Polsce. Traktory te wyposażone w silniki Perkins z napędem na obie osie o mocy od 60-90 KM.Skoro chcesz kupic ciagnik z azji to morze pomysl o Kubocie on jest japonski a parametry podobne. Pozdrawiam

Posted
Foton to małe ciągniki, są ze wschodu więc z jakością to może być różnie, ogólnie są mało rozpowszechnione w Polsce, tak jak napisał "tofikarius" mają silniki Perkinsa więc nie powinno być żadnych większych niespodzianek. Ceny są dużo niższe niż zachodnich ciągników i na zachodzie ciężko znaleźć nowy ciągnik o takich gabarytach i mocy, jak potrzebujesz mały pomocniczy w gosp. ciągnik to myślę że Foton jest idealny. Pozdrawiam :)
Posted

Poszperalem w internecie i jak napisalem foton jest chinski dlatego nie mem do niego przekonania a japonski kubot tez tez ma sporo roznych modeli i wydaje mi sie bardziej wiarygodny:)

Pozdrawiam

Posted
No niestety, ale czasem poczciwy 30-letni Ursus jest jak członek rodziny i jakoś ciężko go zastąpić. Po drugie teraz nikt nie produkuje małych ciągników jak Ursus C-330, a takie sprzęty są w małych gospodarstwach niezastąpione bo przecież 4ha nie będziesz obrabiał 6-cylindrowym ciągnikiem. Pozdrawiam :)
Posted
No widzisz więc pretensję o to że jeździmy starym ciągnikami możesz mieć tylko do producentów traktorów sprzed 30 lat bo za porządny sprzęt zrobili i jakoś się z nim rozstać nie możemy :D. Pozdrawiam :)
Posted

myślę że chcesz ciągnik z tańszych modeli odradzam kupno fotona ja jestem posiadaczem fartmraka

od 3 lat z silnikiem forda do tej pory nic poważnego się nie zepsuło

Posted

jak koledzy pisza farmtrack albo farmer ja mam c1 105koni dobra prosta maszyna za 130 tys masz nowke

a nawet bielarus bedzie lepszy od tego badziewia o 100 proc cena nieduza niecale 80tys za nowke

mowie o tym 82km bo nie wiem jaki duzy chcesz

• 1 year later...
Posted
Posiadam Fotona od 2007 roku. Z silnika rorką odpowietrzajaca od nowego wydostaje sie bialy dym, paliwo do swiecy plomiennej odcielem nic nie dalo. Moze ktos wie jak naprawic?
Posted
Wiadomo są egzemplarze, które się psują i które nie... hmm ciężko będzie ci coś wywnioskować, jedni są za, drudzy przeciw... a przecież wszystko się psuje, nawet czołowi producenci ciągników uderzyli w Chiny( mówię o JD serii 6r, 7r, 8r). Za Fotonem przemawia cena, z kolei za droższymi konkurentami przemawia wyposażenie. Życzę ci jak najbardziej udanego wyboru.Pozdr.