niepaniemajet Posted March 22, 2013 Report Posted March 22, 2013 Witam wszystkich.Mam pytanko, czy mając gospodarstwo, z domem, budynkami gospodarczymi i powiedzmy 5h ziemi, moge sobie tam urządzić ogród i mały sad?Czy na takich ziemiach nie można sobie ogrodu robić?I drugie pytanie, aby nie zaśmiecać forum...Aby kupić gospodarstwo rolne, trzeba mieć wykształcenie rolnicze?Czy ja, jako miastowy elektryk mogę sobie kupic bez problemu z ziemia ok 5-10h.Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Ps. użyłem funkcji szukaj i nie znalazłem tam tego co mnie interesuje. Quote
VoYtek8 Posted March 22, 2013 Report Posted March 22, 2013 A kto bogatemu zabroni? Jak chcesz to bez żadnych problemów możesz sobie kupić każdą ilość ziemi i robić tam co tylko chcesz (oczywiście jak masz fundusze). Wykształcenie i zamieszkanie jest w tej kwestii nieistotne, chyba że chcesz ubiegać się o dopłaty to wtedy będzie problem.Tylko nie wiem po co komu ogród o powierzchni 5ha? Pozdrawiam Quote
niepaniemajet Posted March 23, 2013 Author Report Posted March 23, 2013 Dzięki za odpowiedź. Właśnie nie wiedziałem dokładnie jak to z tą ziemia i wykształceniem, ale jeśli to jest tylko do dopłat potrzebne to spoko.I nie mówię od razu, że ogród będzie mieć 5-10h, ale dobrze mieć kawałek podwórka, a nie jak ci miastowi działka 20x30m i zero przestrzeni.Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted March 23, 2013 Report Posted March 23, 2013 Oj gdybym ja mieszkał w mieście i miał takie podwórko jak Ty piszesz to bym chyba zwariował, a mieszkanie w bloku wogle nie wchodziłoby w gre. Taki ogródek to świetna sprawa jak mieszkasz w mieście i nie masz co robić po pracy. Pozdrawiam Quote
niepaniemajet Posted March 23, 2013 Author Report Posted March 23, 2013 teraz mieszkam w anglii i np w tym domu co teraz " ogród" za domem ma może 6x9m, i to dość częste tu w anglii.Nie rozumiem jak można za tyle kasy kupić taką klitkę A w Polsce też w bloku mieszkałem, dlatego nie myśle aby w przyszłości też miec mieszkanie. Na szczęście było dość spokojnie. Ale nie wiadomo na kogo by się w przyszłości trafiło. Quote
Recommended Posts