adam1208 Posted December 6, 2013 Report Posted December 6, 2013 U mnie wieje tak że świata nie widać.Uleciało ze 4cm śniegu .. Quote
przemek2092 Posted December 6, 2013 Report Posted December 6, 2013 W wlkp tez mocno wieje, aktualnie opadow brak Quote
kubusjettaII Posted December 6, 2013 Report Posted December 6, 2013 nie wiem czy u nas już epicentrum czy jeszcze ale nie jest ciekawie, przed sklepem już nam dwa banery pozrywało. jednego udało się zamocować a drugi byłby nas pościągał z drabin i odpuściliśmy. Quote
SLOWPOCK Posted December 6, 2013 Report Posted December 6, 2013 No to trzeba przyznać że Twoje kury są jak Tommy Lee Jones w ściganym Moje nie wyszły dzisiaj nawet na sekundę Pozdrawiam Quote
adam1208 Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 U mnie nadal ostro wieje .. Troche przymroziło .. Wczoraj po 21 odpalałem władka i wyciągałem seicento z rowu ..Przewiało mnie ostro bo bez kabiny i jakaś choroba mnie bierze Quote
Rico Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 no panowie stało się - zaspy, ślisko, silnie wieje, sypie śnieg - uważam sezon driftu dla traktorów za otwarty :) Quote
kubusjettaII Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 mi trochę roboty na dzisiaj zapewnił ten wiatr Quote
SLOWPOCK Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 A u Mnie sniegu jak narazie nie widac:) Kubus masz jakies powazne straty?? Pozdrawiam Quote
aagusia1008 Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 Ja mieszkam 15 min do morza I powiem Wam ze dzisiaj w nocy sie troszke uspokoilo . Ale wczoraj ? Autobusy, samochody, tiry w rowach, reklamy pozrywane, pradu przez dwa dni nie bylo. I nawet jeszcze niektore gospodarstwa nie maja. A śniegu prawie pol metra ale sama plucha . Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 trochę mi stodołę potargało, z jednej strony mam ścianę z arkuszy blachy i teraz za bardzo widno mam w stodole, niestety siedzę w pracy teraz i dopiero po 14 się tym zajmę. (zdjęcia nie mogę wstawić w wątek wstawiam w galerie) Quote
SLOWPOCK Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 Koledzy, ja nie wiem jak to jest że u Was wszędzie leży po pół metra śniegu a u Mnie nic Może to jakaś cisza przed burzą, i jak przywali z nienacka to jutro traktora nie znajdę Pozdrawiam Quote
Rico Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 trasa opatów-staszów masakra śnieg, zaspy i jedzie się jednym pasem. osobówka ledwo ledwo. Quote
VoYtek8 Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 U mnie w Mazowieckim wieje dalej i to mocno, ale już ten najorszy wiatr który był z nocy z czwartku na piątek ustał. Jest cały dzień -1, a w nocy trochę zimniej, ale odczuwalnie jest bardzo zimno przez ten wiatr. Śniegu jest max. 5 cm, ale on cały czas jest podrywany ziemi przez wiatr i formują się z niego zaspy. Ja żadnych strat związanych z tym wiatrem nie mam, ale w dalszej okolicy tira podobno na rowu przewróciło, jednemu gospodarzowi na tunelu folia poszła no i parę gałęzi suchych z topoli poopadało ale na szczęsie nikomu nic się nie stało. Zima się oficjalnie zaczeła już. Pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted December 7, 2013 Report Posted December 7, 2013 zaczyna lekko wiać a stodoła zreanimowana. Quote
pawelxy1 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 U mnie na szczęście bez większych wypadków tylko sąsiadowi dach zerwało.Wiatr 100km/h Najgorzej w czwartek wieczorem to wiatr te 100km/h i śnieg sypał to 10 min i mieliśmy 10cm śniegu.Teraz plus 3 stopnie i bez opadów. Quote
Tofik Posted December 8, 2013 Author Report Posted December 8, 2013 Witam a u mnie dziś pogoda jak marzenia bo cicho było słoneczko świeciło a teraz mróz sie sadzi jak byk:) czyli chyba zima tylko ciekawe na jak długo:) Pozdrawiam Quote
Rico Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 tak samo u mnie:) no podejrzewam że to tylko tak strasz a co do czego to i tak będzie słota na święta, a zima nastąpi tradycyjnie na święta - ale wielkanocnę hahaha Quote
*SSaPeRR* Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Warmińsko Mazurskie, powiat braniewski sypie, wieje, -3 st.C. Droga polna odśnieżona o 13:00. W tej chwili samochodem osobowym nie da się przejechać. Zima na całego. Quote
VoYtek8 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 A u mnie dzis bez wietrznie, słonecznie, było -3 cały dzień, teraz chyba mrozi mocniej, ale nawet płatek śniegu nie spadł. Pozdrawiam Quote
*SSaPeRR* Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 Tylko szkoda że najpierw nie było większego mrozu i wierzchniej warstwy gleby nie zmroziło. Jeżdżąc po bezdrożach i w lesie może się niespodziewanie grunt pod kołami skończyć. Quote
adam1208 Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 U mnie teraz jest -4 , wiatru nie ma ale pruszy śnieg. Quote
SLOWPOCK Posted December 8, 2013 Report Posted December 8, 2013 U Mnie wietrznie, 3 stopnie ponizej zera i zaczyna coraz mocniej wiec Pozdrawiam Quote
SLOWPOCK Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 U Mnie sytuacja wygląda podobnie:) Troszkę wieje, śniegu brak i delikatnie kropi:) Ale może lepiej bo koczkodany przynajmniej wyszły pochodzić Pozdrawiam Quote
beatrycze Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 Na Śląsku pogoda jest całkowicie paskudna. Nic tylko skryć się w domu i nie wychodzić, bo cały dzień pada. Quote
pawelxy1 Posted December 9, 2013 Report Posted December 9, 2013 Wielkopolska Gm Kościan Pada od wczoraj deszcz. Temperatura 5-7 stopni powyżej zera i pochmurno.Wątpliwe by na święta był śnieg, no ale trzeba wierzyć;d Quote
Recommended Posts