Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dzisiaj 13 km jechałem prawie godzinę! stan dróg jest wprost katastrofalny, nie dosyć że szklaneczka to gałęzie z góry lecą bo sie łamią pod ciężarem lodu, osobiście nie pamiętam żeby tak kiedyś było ;) oby jutro było lepiej, (powiat Kaliski)
Posted

Przemku, ja pamiętam że było jeszcze gorze, a dokładnie rok temu w Wigilie, szklanka taka że ciężko było przejść kilka centymetrów bez podpórek...

u nas dzisiaj dalej deszcz był, a od 15 zmrozony deszcz, teraz lodowisko wszędzie, na drodze, na podwórku, a gałęzie coraz niżej się schylają bo tak im ciężko...

ja chcę prawdziwą zimę ze śniegiem i mrozem

Posted

Z rana o godzinie 6:00 -14 st. Nawet mój T25 nie chciał załapać bez ogniowego wsparcia. :P

W ciągu dnia -9 i wietrznie. Aktualnie -11 i wiatr coraz słabszy.

Na szczęście śnieg nie pada już od tygodnia, bo w połączeniu z tym wiatrem co był to zaspy konkretne by były.

Pozdrawiam.

Posted
lodowisko wszędzie a do tego posypało śniegiem w nocy i jest super na kulig :) głowa do góry było lato to i zima musi być :) a auta nie mogę nawet otworzyć lód grubości 2 cm. szyby posypałem solą i czekam aż puści :)
Posted
Teraz mam -19, a jest słonecznie, więc myślę że w nocy będzie grubo poniżej -20. :c Taka pogoda że nawet psy się zbuntowały i nie chcą wyjść choćby na 10 minut na dwór. :D Podobno ten weekend ma być w tym miesiącu najzimniejszy, a od nowego tygodnia temperatura ma zacząć spadać i zaczną się opady sniegu... Pozdrawiam z mroźnego Mazowsza! :)
Posted
Ja też jestem z Mazowieckiego i mróz spadł od wczoraj o ponad 10 stopni bo teraz jest tylko -9, w dodatku w nocy wiało i padało, dziś miałem na podwórku takie zaspy że gdyby nie ciągnik z turem to bym pół dnia musiał ręcznie to odwalać. Ogólnie to lekko pada cały czas i sniegu przybywa. Drogi i chodniki białe bo drogowcy jak zwykle zaskoczeni... :D Ale żeby nawet po drodze krajowej od rana nie przejechał pług, ani solarka? :o Pozdrawiam :)