Jump to content

Recommended Posts

Posted
ja tam się cieszę bo śniegu jest na tyle aby zboże nie wymarzło :) a brakowało do tamtego tyg i porządnie się obawiałem, ale na szczęście jak było lato to i zima musi być :) u mnie w świętokrzyskim słońce, -10C, lekki wiatr :)
Posted
u mnie śląskie śniegu mało boję się o jęczmień zimowy bo jak przyjdzie duży mróz to trzeba bd go zaorać bo wymarznie a szkoda mi go będzie ale pogoda jest mrozik trzyma w tym tygodniu ma być na plusie zobaczymy co bd dalej mam nadzieje że luty przeleci i przyjdzie wiosna ;)
Posted
U mnie też wieje do tego stopnia, że droga kilka razy na dzień mimo odśnieżania staje się nie przejezdna, mróz dokucza tez juz w budynkach i kurki trzeba było do cieplejszego zabrać :). Wyglądam odwilży mimo błota i lodu związanego z nią. I oby śnieg nie leżał do kwietnia...
Posted
dziś przeszedł pług śnieżny a za godz było tak samo :) ciężko do domu było wrócić :) ciągle nawiewa śnieg z pól, posypuje i jest około -10C z dużym wiatrem, tak więc szybciej pogoda buduje jak robotnicy naszą autostradę :):):)
Posted
Ja jestem od świata odcięta. A biedny odbiorca mleka nie dość, że przejechać nie dał rady ( trzeba było wyciągać i odkopywać ) to mu jeszcze pozamarzało wszystko, mleka wciągać nie chciało i chłopina ze złości nawet herbaty nie wypił. Masakra ale w końcu zimę zapamiętać trzeba :)
Posted
słońce silny wiatr zawieje śnieżne na drogach chaos, ja już któryś dzień z kolei odcięty od świata, a tu tyle spraw do załatwienia, ale cieszę się z zimy wreszcie zima z prawdziwego zdarzenia, :) a nie jakaś plucha i słota :) można w hokeja pograć, iglo zrobić dzieciom, a o kuligu nie wspomnę :)
Posted
U mnie w Mazowieckim to jest tak: -8 na termometrze (odczuwalnie jest -20 :D ), sniegu w granicach rozsądku tyle że od paru dni wieje niemiłosierne, przez co w niektórych miejscach robią się potężne zaspy, a wioski bardziej oddalone od miast są pozawiewane i ludzie tam nie mają żadnego dostępu do świata. Śnieg nie pada, więc większe drogi czarne, a na tych miejszych zaspy olbrzymie i lodowisko wyślizgane ze sniegu. Żeby nie ten wiatr to byłaby piękna Polska zima, a jest teraz tak że się nawet nie chce z domu wyjśc bo wieje tak że kurtka puchowa nie pomaga. :/ Pozdrawiam :)
Posted
gdzieś tam okolice Lublina śniegu napadało zaspy ponad płot nie można przejechać dostać się gdziekolwiek a u mnie śniegu nie ma ani grama na plusie jakieś 7 stopni i ładnie słońce świeci oby tak dalej się robiło byle do wiosny ;)