ania1983 Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 e tam, nie gdybac mi tu o powrocie zimy wszelkie znaki na niebie i ziemi, a także w kalendarzu i przysłowiach ludowych pokazują ze to koniec zimy i wiosna idzie no i ja w to wierzę :D' Quote
Robert ;-) Posted February 4, 2014 Report Posted February 4, 2014 U mnie Mazowsze też ładna pogoda,ciepło słonecznie;] już na polach w niektórych miejscach żyto widać,a gdzie indziej to zaspy po 0.5 metra;[ Quote
dominika1989 Posted February 5, 2014 Report Posted February 5, 2014 U mnie tak samo jak u Roberta i ja też mazowieckie, śnieg zwiało z pól na drogi i pola zaraz będą odkryte a drogi jeszcze miesiac zawalone. Są miejscowości gdzie hałdy śniegu przy drogach maja ponad trzy metry... Quote
adam1208 Posted February 5, 2014 Report Posted February 5, 2014 U mnie na mazowszu w tej chwili 0 Ciepło, świeci słoneczko Quote
pawelxy1 Posted February 5, 2014 Report Posted February 5, 2014 Wielkopolska pw. kościański 4 stopnie ponad kreską niebo bezchmurne.Brak śniegu;d Wiosna wiosna wiosna się zbliża;d Quote
lubelak Posted February 7, 2014 Report Posted February 7, 2014 Ktoś miał fajny pomysł z założeniem tematu... kto nie lubi gadać o pogodzie Quote
VoYtek8 Posted February 7, 2014 Report Posted February 7, 2014 U mnie w Mazowieckim +3 stopnie, śnieg się topi na potęgę, wszędzie tylko woda i woda, na dachach już sucho, a tutaj gdzie były zaspy jest teraz mokra breja. Pachnie wiosną jednak to dopiero początek lutego, więc łopaty do odśnieżania nie chowam bo zapewne się jeszcze przyda. Pozdrawiam Quote
adam1208 Posted February 7, 2014 Report Posted February 7, 2014 U mnie w mazowieckim w południe było 6 na plusie no i tak jak to napisał Wojtek woda i woda.Ja łopate już schowałem i mam nadzieje że nie będe jej musiał wyciągać Dosyć tego śniegu Quote
przemek2092 Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 U mnie dla odmiany już ani grama śniegu i prawie sucho dzisiaj w słońcu było 9 kresek ;D jednym słowem piękny dzień, aż miło było posiedzieć na dworze ;D Quote
Rico Posted February 8, 2014 Report Posted February 8, 2014 śniegu sporo drogi białe i błoto pośniegowe, nocą -2, a w dzień +6 słońce bezwietrznie - świętokrzyskie Quote
kubusjettaII Posted February 20, 2014 Report Posted February 20, 2014 Nie wiem jak Wy ale ja powoli szykuję rozsiewacz nawozów i agregat uprawowy. Przy takiej pogodzie to za jakieś dwa tygodnie powinny chyba ruszyć do pracy? Quote
Rico Posted February 20, 2014 Report Posted February 20, 2014 u mnie jeszcze śnieg przy granicach, błoto takie że trudno chodzić a w polu grzęzawisko, tak więc jeszcze trochę trzeba poczekać bo traktorem na pewno bym utonął Quote
simson54 Posted February 22, 2014 Report Posted February 22, 2014 w tym tygodniu jak nie bd padać rozsiewam nawóz po zbożach papajkiem dziś u mnie ziomek rozsiewał nawóz po zbożach i po łące Quote
kubusjettaII Posted February 22, 2014 Report Posted February 22, 2014 byłem dzisiaj w twoich stronach i zdziwiłem się bo nie tylko rozsiewano nawozy ale też uprawiano pod zasiew. Quote
VoYtek8 Posted February 22, 2014 Report Posted February 22, 2014 Ja już zimy się nie spodziewam dlatego w szklarni już od tego tygodnia jest zasiane. Na polach jeszcze u mnie jest mokro, więc każdy wjazd ciągnikiem kończyłby się wtopą. Na polach jeszcze nikt nic nie robi bo za mokro, tylko zboża wszędzie pożółkły trochę, wysoki mróz jednak zostawił po sobie znak. Dziś idąc po podwórku widziałem wracające do Polski (chyba) kaczki i słyszałem piękny śpiew żurawi. Rzeka rozmarźnięta już dawno, nawet wylała trochę i pływają po niej łabędzie, będzie wiosna u mnie! Łopatę do śniegu schowałem! Pozdrawiam Quote
Rico Posted February 23, 2014 Report Posted February 23, 2014 wczoraj słyszałem skowronka, ciepło jest około 10C, słoneczko świeci, będzie git ale chyba trochę za wcześnie Quote
simson54 Posted February 23, 2014 Report Posted February 23, 2014 już ?> masakra ja tam jeszcze czekam ale papajem nawóz rozwiozę gdzies koło wtorku Quote
mora Posted February 23, 2014 Report Posted February 23, 2014 Ja też wczoraj słyszałam skowronka , psy zmieniają sierść na całego - znaczy wiosna. Quote
Robert ;-) Posted February 23, 2014 Report Posted February 23, 2014 Byłem dziś na polu sucho można by ciągnikiem robić?wiosna już blisko?;] Quote
adam1208 Posted February 23, 2014 Report Posted February 23, 2014 U mnie dziś słoneczko, pogoda super. Właśnie wróciłem ze spaceru po lesie i doglądałem też pola ale na polach jeszcze mokro.Nadają słońce i lekki wiaterek także myśle że za jakieś 2 tyg. wjade na pole. Quote
dominika1989 Posted February 23, 2014 Report Posted February 23, 2014 U mnie też dziś pięknie było, termometr w słońcu pokazał 18! stopni gdy wyszłam z psami okazało się, że po niemal każdym polu ktoś lata i sprawdza ja jest więcej ludzi było niz na drodze Quote
Robert ;-) Posted February 23, 2014 Report Posted February 23, 2014 Tak że jak wiosna się zbliża to i ludzie budzą się z zimowego snu i na pola ruszają ja tez dziś chodziłem patrzeć jak jest?;] pozdrawiam Quote
ania1983 Posted February 23, 2014 Report Posted February 23, 2014 czyli przedwiośnie na całego ja tak jak Voytek nie spodziewam się juz zimy, ale nic jeszcze nie siałam, jedynie papryke i pomidory do doniczek w tym tygodniu reszta warzyw do doniczek ląduje, bo jestem pewna że będzie można wejśc do ogródka wczesniej niz przed zimną zośką i coś wsadzić więc trzeba będzie miec co wsadzić u nas gdyby nie powracający co 2-3 dni deszcz to pogoda była by rewelacyjna, a tak mokro, błoto... Quote
dominika1989 Posted February 24, 2014 Report Posted February 24, 2014 Aniu mi pierwsze pomidory wykiełkowały przy tej pogodzie za tydzień ogrodzę chwaszczak i za dwa trzy sieję dziś mniej słonecznie ale także ciepło choć na pole z nawozem nie dało się wjechać Quote
adam1208 Posted February 25, 2014 Report Posted February 25, 2014 U mnie dziś +8 i wieje wiaterek, także pogoda sprzyja, ziemia obsycha. mazowieckie. Quote
Recommended Posts