Jump to content

Recommended Posts

Posted
U mnie w Mazowieckim +3 stopnie, śnieg się topi na potęgę, wszędzie tylko woda i woda, na dachach już sucho, a tutaj gdzie były zaspy jest teraz mokra breja. Pachnie wiosną jednak to dopiero początek lutego, więc łopaty do odśnieżania nie chowam bo zapewne się jeszcze przyda. :D Pozdrawiam :)
  • 2 weeks later...
Posted
u mnie jeszcze śnieg przy granicach, błoto takie że trudno chodzić a w polu grzęzawisko, tak więc jeszcze trochę trzeba poczekać bo traktorem na pewno bym utonął :)
Posted
Ja już zimy się nie spodziewam dlatego w szklarni już od tego tygodnia jest zasiane. :D Na polach jeszcze u mnie jest mokro, więc każdy wjazd ciągnikiem kończyłby się wtopą. :P Na polach jeszcze nikt nic nie robi bo za mokro, tylko zboża wszędzie pożółkły trochę, wysoki mróz jednak zostawił po sobie znak. :) Dziś idąc po podwórku widziałem wracające do Polski (chyba) kaczki i słyszałem piękny śpiew żurawi. :D Rzeka rozmarźnięta już dawno, nawet wylała trochę i pływają po niej łabędzie, będzie wiosna u mnie! Łopatę do śniegu schowałem! Pozdrawiam :)
Posted

U mnie dziś słoneczko, pogoda super. Właśnie wróciłem ze spaceru po lesie i doglądałem też pola ale na polach jeszcze mokro.

Nadają słońce i lekki wiaterek także myśle że za jakieś 2 tyg. wjade na pole.

Posted

czyli przedwiośnie na całego :)

ja tak jak Voytek nie spodziewam się juz zimy, ale nic jeszcze nie siałam, jedynie papryke i pomidory do doniczek :P w tym tygodniu reszta warzyw do doniczek ląduje, bo jestem pewna że będzie można wejśc do ogródka wczesniej niz przed zimną zośką i coś wsadzić więc trzeba będzie miec co wsadzić :D

u nas gdyby nie powracający co 2-3 dni deszcz to pogoda była by rewelacyjna, a tak mokro, błoto...