rafaello3 Posted March 19, 2014 Report Posted March 19, 2014 Dopadało i to solidnie' date=' teraz żeby sie ciepło zrobiło to nawóz zaczną działać i powinno ładnie zielono sie zrobić [/quote'] Cały czas pada i leje na zmianę ,a słonka nie widać . Quote
przemek2092 Posted March 24, 2014 Report Posted March 24, 2014 Dzisaj padało i jutro znowu ma padać ;/ a w sobotę było tak pięknie ! oby więcej takich słonecznych i ciepłych dni Quote
rafaello3 Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Cały czas pada i leje .Nawet na piaskach woda stoi w mojej okolicy ,a w rzepakach stoją spore kałuże wody .Sprawdzałem deszczomierz i od soboty wieczora napadało 80 litrów na metr wody . Quote
muzyk Posted March 25, 2014 Report Posted March 25, 2014 Na taką pogodę to dobry sąsiad i kieliszek dobrego trunku.Pozdrawiam. Quote
kubusjettaII Posted March 26, 2014 Report Posted March 26, 2014 a u mnie dziś ładnie, może nie tak pięknie jak w sobotę ale na tyle że nawozy poszły na 5ha i z połowę udało się uprawić. Było by lepiej, ale do południa jęczmień musiał Petkusa zobaczyć. Quote
przemek2092 Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 Piękna pogoda aż żal w domku siedzieć Quote
rafaello3 Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 Pięknie słonko świeci .Dzisiaj odpoczywam ,a jutro dalej w pole łubin siać Quote
Tofik Posted March 30, 2014 Author Report Posted March 30, 2014 Zgadza sie ostatnio pogoda nas rozpieszcza:) bo trochę deszczu było a teraz pięknie słońce świeci szkoda tylko że są spore poranne przymrozki(bynajmniej u mnie) bo dziś np .woda u kur na wybiegu zamarzła na grubości kilku ładnych milimetrów:( no ale nie ma co sie dziwić bo w końcu mamy jeszcze marzec.Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 Te przymrozki to nie potrzebne są;[ owies zasiany tydzień temu jeszcze nie wyszedł na wierzch;[ ale ukorzenia się ładnie;] wczoraj łubin zasiałem to liczę teraz na ładną ciepłą pogodę;] pozdrawiam;] Quote
VoYtek8 Posted March 30, 2014 Report Posted March 30, 2014 Pogoda dziś i wczoraj śliczna jest. W nocy te przymrozki są, no ale cóż takie to uroki Polskiej wiosny! Ja wczoraj posadziłem i nakryłem ziemniaki żeby mieć je jak najwcześniej i liczę że jakoś ekstremalnie zimno nie będzie i że wiosna na dobre już u nas jest! Ta pogoda na zboża ozime u mnie w oklicy działa świetnie bo żyto i pszenica praktycznie wszędzie się śliczne zrobiło. Pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Dokładnie pogoda sprzyja zasiewom i pięknie to wszystko wygląda ,jak na tą porę roku .Moje zboża jare wschodzą i za kilka dni będzie ładnie zielono .Na dniach sieję łubin . Quote
przemek2092 Posted March 31, 2014 Report Posted March 31, 2014 Pogoda aż miło noce zimne ale nie mamy co narzekać, nie pamiętam żebym kiedyś mógł na krótki rękawek chodzić sobie w marcu ;P Quote
Robert ;-) Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 A u mnie Mazowieckie przymrozki do -4 rano owies u sąsiada na wierzchu 3-4 cm na razie zielony, łubin posiany tydzień temu jutro pojadę zobaczyć co z nim.pozdrawiam;] Quote
dominika1989 Posted April 4, 2014 Report Posted April 4, 2014 U mnie od kilku dni jest rano zimno a potem cieplej, nawet całkiem przyjemnie, liczę, ze będzie co raz lepiej i unikniemy drastycznego ochłodzenia pomijając ogrodników, którzy muszą przymrozić. Quote
przemek2092 Posted April 7, 2014 Report Posted April 7, 2014 U nas w wlkp dzisaj cieplutko i noc też ciepła jutro mówią że mają byc burze wiec zobaczymy co to będzie pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted April 9, 2014 Report Posted April 9, 2014 Wczoraj lało ,w nocy lało w dzień też mocno padało i nawet grad mocno padał ,aż pola zrobiły się białe ,jak w zimę .Zboża wyglądają pięknie na dzień dzisiejszy jeden dywan ,nawet na piasku :. Quote
przemek2092 Posted April 13, 2014 Report Posted April 13, 2014 A u nas tylko przelotne, ale dobrze bo za mokro jest miejscami Quote
rafaello3 Posted April 14, 2014 Report Posted April 14, 2014 Co dzień pada .Dzisiaj jest zimno i też pada .Ogólnie jest bardzo mokro i na polach nie można nic zrobić .Przydało by się ze 3 dni pogody ,żeby dokończyć pozostałe prace polowe . Quote
kubusjettaII Posted April 15, 2014 Report Posted April 15, 2014 deszcz chyba raczej wszystkich uraczył, u mnie do tego przed chwilą z gradem. Nie za dużo ale jednak był... Quote
VoYtek8 Posted April 15, 2014 Report Posted April 15, 2014 U mnie jest chłodno i pada, ciągle pada w sumie. Są np. godzinne przerwy, a tak to pada czasem słabiej, chwilami mocniej. Ogólnie z tego co pamiętam to identycznie było rok temu, napadało tyle że nie mogłem pola na kukurydzę uprawić. W tym roku na szczęście teraz nie mam już czego uprawiać bo wszystko rośnie, conajwyżej trzeba zboża opryskać, ale taka pogoda że nawet na opryskiwacz nie patrzę. Na polach zrobiło się dość mokro i ogólnie nieciekawa ta pogoda. Mogłoby być trochę cieplej! Pozdrawiam Quote
Rico Posted April 15, 2014 Report Posted April 15, 2014 wczoraj tak grad posypał że było biało i zimno, a dziś na szczęście nie pada, ale zimno jest Quote
Tofik Posted April 15, 2014 Author Report Posted April 15, 2014 U mnie gradu nie było ale też pogoda paskudna ale coś mówią że pogoda ma sie poprawić i co nie co ocieplić więc zobaczymyPozdrawiam Quote
przemek2092 Posted April 15, 2014 Report Posted April 15, 2014 U nas dzisaj burza z gradem i znowu dopadało, jest dość chłodno ale liczymy na poprawę Quote
DuzyGrzegorz Posted April 16, 2014 Report Posted April 16, 2014 U mnie zimno. Kurczaki się nudzą w pomieszczeniu. Wczoraj padało, dzisiaj nie pada ale jest pochmurno. Pozdrawiam! Quote
dominika1989 Posted April 16, 2014 Report Posted April 16, 2014 U mnie też zimno igrad co jakiś czasczekam na lato z utęsknieniem! Quote
Recommended Posts