Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dopadało i to solidnie' date=' teraz żeby sie ciepło zrobiło to nawóz zaczną działać i powinno ładnie zielono sie zrobić ;)

[/quote']

Cały czas pada i leje na zmianę ,a słonka nie widać .

Posted

Zgadza sie ostatnio pogoda nas rozpieszcza:) bo trochę deszczu było a teraz pięknie słońce świeci szkoda tylko że są spore poranne przymrozki(bynajmniej u mnie) bo dziś np .woda u kur na wybiegu zamarzła na grubości kilku ładnych milimetrów:( no ale nie ma co sie dziwić bo w końcu mamy jeszcze marzec.

Pozdrawiam

Posted
Te przymrozki to nie potrzebne są;[ owies zasiany tydzień temu jeszcze nie wyszedł na wierzch;[ ale ukorzenia się ładnie;] wczoraj łubin zasiałem to liczę teraz na ładną ciepłą pogodę;] pozdrawiam;]
Posted
Pogoda dziś i wczoraj śliczna jest. ;) W nocy te przymrozki są, no ale cóż takie to uroki Polskiej wiosny! :D Ja wczoraj posadziłem i nakryłem ziemniaki żeby mieć je jak najwcześniej i liczę że jakoś ekstremalnie zimno nie będzie i że wiosna na dobre już u nas jest! Ta pogoda na zboża ozime u mnie w oklicy działa świetnie bo żyto i pszenica praktycznie wszędzie się śliczne zrobiło. ;) Pozdrawiam :)
Posted
Wczoraj lało ,w nocy lało w dzień też mocno padało i nawet grad mocno padał ,aż pola zrobiły się białe ,jak w zimę .Zboża wyglądają pięknie na dzień dzisiejszy jeden dywan ,nawet na piasku :.
Posted
U mnie jest chłodno i pada, ciągle pada w sumie. Są np. godzinne przerwy, a tak to pada czasem słabiej, chwilami mocniej. Ogólnie z tego co pamiętam to identycznie było rok temu, napadało tyle że nie mogłem pola na kukurydzę uprawić. W tym roku na szczęście teraz nie mam już czego uprawiać bo wszystko rośnie, conajwyżej trzeba zboża opryskać, ale taka pogoda że nawet na opryskiwacz nie patrzę. Na polach zrobiło się dość mokro i ogólnie nieciekawa ta pogoda. Mogłoby być trochę cieplej! ;) Pozdrawiam :)