Tofik Posted April 23, 2014 Author Report Posted April 23, 2014 A u mnie za to oblało wczoraj wieczorem i dziś po południu poprawiło nawet z niewielkim gradem:( a teraz w oddali widać że gdzieś nie daleko ładuje bo błyski widaćPozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 Witam dziś było w cieniu ponad 24 stopnie a wieczorem dolało zdrowo że na łące w siedlisku woda stoi;[ ot tak pole obsuszyło a miałem obornik wozić. Quote
dominika1989 Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 A u mnie deszczu zero nadal a by mógł spaść... Quote
Rico Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 dziś pryskałem wieczorem pole pod proso i na szczęście minęły 2 godz, a chmura olbrzymia się zbiera, pewnie będzie grzmieć, na chwilę obecną cisza i spokój Quote
rafaello3 Posted April 23, 2014 Report Posted April 23, 2014 U mnie dzisiaj wlało sporo i kukurydza dalej sobie czeka na zasiew . Quote
przemek2092 Posted April 24, 2014 Report Posted April 24, 2014 U mnie też czeka bo znów napadało... pogoda na razie nie jest zbyt łaskawa czekamy na poprawę Quote
dominika1989 Posted April 25, 2014 Report Posted April 25, 2014 U mnie nadal nie pada,teraz jest lato, jutro wyciągam basen Quote
VoYtek8 Posted April 25, 2014 Report Posted April 25, 2014 U mnie też nie pada i nie padało. Przed wczoraj chodziły potężne czarne chmury, grzmiało, ale deszczu nie było. Za to świeci piękne słońce, wieje lekki wiaterek. Pogoda idealna. Basenu się jeszcze nie dorobiłem, więc najwyżej będę rozkładał grilla. Pozdrawiam Quote
rafaello3 Posted April 25, 2014 Report Posted April 25, 2014 Pięknie dzisiaj słonko grzało było bardzo ciepło i mogłem zasiać kukurydzę .Na polach jest sporo wilgoci i wszystko w oczach rośnie Quote
Tofik Posted April 26, 2014 Author Report Posted April 26, 2014 Witam a u mnie padało w nocy i teraz też pada więc pogoda nieciekawa:(Pozdrawiam Quote
dominika1989 Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 U mnie też leje, chałupa posprzątana, obiad zrobiony i nie wiem co mam dalej wymyślać ;/ chyba ubiore się w jakis płaszcz i idę na podwórko i do obory. Zdecydowanie nie lubię takiej pogody! Quote
VoYtek8 Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 Wczoraj było ślicznie, a dziś od rana nieustannie pada deszcz. Krople drobne są, ale jest strasznie przesiąkliwy i wszystko jest już mokre. Woda na polach jest jednak potrzebna to się wszystko ruszy! Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted April 26, 2014 Report Posted April 26, 2014 A ja od miesiąca próbuje na jednym kawałku coś zrobić, i nic nawet dziś się zakopałem, pogoda masakra;[ deszcz potrzebny ale nie u mnie;[ owsu jeszcze ludzie nie posieli, a tu pada i pada;[ zobaczymy co maj przyniesie bo kwiecień do bani,dziś to choć w garażu popracowałem.pozdrawiam;] Quote
dominika1989 Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 U mnie też pada. Niby dobrze ale i źle, kukurydzy wcale tak nie posłuży ten deszcz, bo ubije i zassie ziemie na amen, warzywo tez pewnie mi wypłucze...no ale lepiej, że pada niż susza w maju Quote
kubusjettaII Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 u mnie wczoraj pogoda była do kitu, cały dzień albo padało albo siąpiło. O robocie na zewnątrz można było zapomnieć, nawet dzieci ucierpiały bo niewiele zabawy miały. Dzisiaj za to klaruje się całkiem fajna pogoda i zapowiada ładny dzień. A prognozy były że będzie padać, zresztą w Rzymie też a ładna pogoda... Quote
przemek2092 Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 Zaczęło soe dzisiaj kiepsko a teraz jest już pięknie, jeśli nie będzie żadnego pogorszenia to będziemy mieli ładny dzionek Quote
Robert ;-) Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 Witam po wczorajszym i nocnym deszczu, dużo wody stoi na polach;[ ale dziś piękny słoneczny dzień;] pozdrawiam;] Quote
VoYtek8 Posted April 27, 2014 Report Posted April 27, 2014 Padało jeszcze całą noc, więc kałuże wszędzie są konkretne, na polu wilgotno, a jest dość ciepło. Żyto u sąsiada rośnie w oczach, moje kiełki od ziemniaków na polu też coraz, większe i jak tak dalej pójdzie to światło dzienne zobaczą! Pozdrawiam Quote
Tofik Posted April 27, 2014 Author Report Posted April 27, 2014 Witam a u mnie dziś całkiem niezły dzień miałem bo ciepło i sporo słońca było ale za to teraz widzę że idzie niezła czarnula i grzmi tak więc chyba niezła pompa będzie:(Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted April 28, 2014 Report Posted April 28, 2014 U mnie popołudnie słoneczne i ciepłe ale od rana nic na to nie wskazywało przydało by sie kilka ciepłych i słonecznych dni Quote
Robert ;-) Posted May 2, 2014 Report Posted May 2, 2014 Dziś zimno nie było więcej jak 10 stopni;[ pochmurno było cały dzień a teraz kropi; [ mazowieckie, okolice mińska maz. Quote
przemek2092 Posted May 2, 2014 Report Posted May 2, 2014 Od rana prawie cały dzień padało i też zimno około 8 stopni, przydało by sie więcej słoneczka okolice Kalisza Quote
kubusjettaII Posted May 2, 2014 Report Posted May 2, 2014 mnie z rana pogoda przeraziła ulewą, ale potem było w miarę, zimno, ale bramę do chlewika dało się zespawać. Jeszcze nie dokończona, ale ubyło roboty... Quote
dominika1989 Posted May 3, 2014 Report Posted May 3, 2014 U mnie nie pada na razie ale też zimno i ciemno. niespecjalnie ładna majówka się trafiła ale poniedziałek z pewnością będzie słoneczny i piękny Quote
ania1983 Posted May 3, 2014 Report Posted May 3, 2014 ale Wam zazdroszczę tego deszczu, u nas w nocy ledwo pokropiło, a w polu tak sucho, że ciężko przesiekać to co zdążyło zarosnąć. u nas dzisiaj pogoda idealna, chłodno, słońca prawie brak, w końcu można odpocząć od upałów ale wiem czemu taka fajna pogoda, bo w pole nie można dzisiaj iść i robić, w poniedziałek jak na złość będzie upał :/ Quote
Recommended Posts