rafaello3 Posted May 17, 2014 Report Posted May 17, 2014 W mojej okolicy coś tam przepaduje .Dobrze ,że dzisiaj też u mnie trochę napadało ,bo się już kurzyło i ,żeby nie ten deszcz ,to zanosiło się na suszę kujawsko-pomorskie . Quote
przemek2092 Posted May 25, 2014 Report Posted May 25, 2014 Jak tam popadało u was wczoraj dzisaj ? u nas wczoraj ładnie popadało ale na szczęście dość spokojnie i co ważne cieplutko Quote
VoYtek8 Posted May 26, 2014 Report Posted May 26, 2014 U mnie było parę dni z temperaturą ok. + 30 stopni. A dziś po 13 przyszła wielka czarna chmura i zaczeło grzmieć, błyskać, wiać, padać. Co ciekawe padał również dość spory grad, ale na szczęście ustał. Jednak deszcz nadal kropi, ale był moment że za oknem było dosłownie ściana wody, widać to bo wszędzie teraz są kałuże. Jeszcze w tym roku tak u mnie w Mazowieckim nie popadało i chmura poszła dalej. Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted May 29, 2014 Report Posted May 29, 2014 Znowu pada... pola całe u nas zalane, siano gnije, buraki kukurydza. Nie jest fajnie a jak u was ? duże straty ? Quote
rafaello3 Posted May 29, 2014 Report Posted May 29, 2014 W mojej okolicy trochę popaduje i na szczęście ,bo po tych upałach było już sucho .Zboża już dawno nie były tak piękne i najbardziej mnie zaskoczył jęczmień jary .Na wiosnę przez spory okres były przymrozki często gęsto po 5 st i więcej i dlatego jęczmień bardzo chorował od przemrożenia .Zastosowałem dodatkową dawkę saletry drogie odżywki i 2 raz grzybówkę .Dzisiaj jak chodziłem po polu bardzo miło mnie ten jęczmień zaskoczył tak się poprawił i o ile nie będzie anomali pogodowych ,to na 5 klasie wyda plon blisko 5 ton ,a na lepszej może i lepiej czego wam i sobie życzę :)Natomiast inne zboża są jeszcze lepsze i ziemniaki w 6 tygodni po posadzeniu nie całe zakrywają rzędy Quote
simson54 Posted June 1, 2014 Report Posted June 1, 2014 no tego deszczu u mnie sporo napadało sąsiad też całe siano musi w obornik wywalić bo zgnite i nic nie zrobi z tym już ogólnie jest mokro i cóż na to poradzić Quote
przemek2092 Posted June 2, 2014 Report Posted June 2, 2014 u nas też cały dzień pada i znowu wody wszędzie ;/ co za rok... Quote
Robert ;-) Posted June 3, 2014 Report Posted June 3, 2014 Pogoda nie ciekawa jak na razie;[ sianko by pasowało kosić a tu pada i pada,trzeba czekać na lepszą pogodę,pozdrawiam Quote
kubusjettaII Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 ja czekam żeby trawę na kiszonkę prasować ale może dziś lub jutro się uda... Quote
przemek2092 Posted June 4, 2014 Report Posted June 4, 2014 Temperatura idzie w górę ale żeby tylko gwałtownych burz nie było dęszczu na prawdę wystarczy na jakiś czas Quote
adam1208 Posted June 6, 2014 Report Posted June 6, 2014 Witam u mnie od godziny leje, deszcz przepędził nas z truskawek ;/ mazowieckie, pow. Nowodworski Quote
Gusiek Posted June 6, 2014 Report Posted June 6, 2014 Mam już dość deszczu. Pada na Mazurach od dobrych paru dni z małymi przerwami. A że mamy gliniastą ziemię, to nawet terenówką jeździ się jak po lodowisku.Niedawno się przejaśniło, może się poprawi Quote
wiejskieżycie Posted June 6, 2014 Report Posted June 6, 2014 U mnie na Warmii też od kilku dni opady. Akurat w tej chwili się przejaśniło, ale burzowe i deszczowe chmury na niebie. Na pole nijak wejść cokolwiek pielić. Quote
rafaello3 Posted June 6, 2014 Report Posted June 6, 2014 Spokojnie możecie te deszcze przesłać do mnie .Dzisiaj było bardzo ciepło i tak co dzień i sucho .Już susza się robi i zboże siada na słabej ziemi .Na łące ,gdzie inne lata topił się ciągnik teraz można wiraże robić tak jest sucho . Quote
waldi 1979 Posted June 7, 2014 Report Posted June 7, 2014 Witam.W centrum,pow pruszkowski dzisiaj piękna pogoda,świeci słońce-wreszcie,rano była mgła.POZDRAWIAM. Quote
przemek2092 Posted June 10, 2014 Report Posted June 10, 2014 Trochę boję sie jutra bo mówią gwałtowne burze ! dzisaj do południa słaba burza i strasznie ciężkie powietrze przez cały dzień Quote
przemek2092 Posted June 22, 2014 Report Posted June 22, 2014 Co tak tu cicho, jak u was z tą pogodą w weekend było ? deszczowo a może słonecznie ? bo u mnie na przemian, jak w kwietniu Quote
Robert ;-) Posted June 22, 2014 Report Posted June 22, 2014 W sumie to też tak,raz słonce raz deszcz ale ogólnie wolne dni były udane;] dziś tylko deszcz mocno popadał w południe. Quote
bogdan Posted June 30, 2014 Report Posted June 30, 2014 Za parę dni znowu powróci do nas gorące lato Quote
Robert ;-) Posted June 30, 2014 Report Posted June 30, 2014 I oby tak było, mam już dość tej aury siano mam jeszcze do koszenia, a Żniwa nie daleko. Quote
adam1208 Posted June 30, 2014 Report Posted June 30, 2014 U mnie wczoraj praktycznie cały dzień deszcz, dziś to samo. mazowsze, pow. Nowy Dwór Maz. Quote
przemek2092 Posted June 30, 2014 Report Posted June 30, 2014 Dzisaj padalo delikatnie ale w miarę ciepło, deszczyk sie przydał ale mogło by już wrócic lato Quote
rafaello3 Posted June 30, 2014 Report Posted June 30, 2014 U mnie susza na maxa .Ziemniaki leżą ,kukurydza się skręca w trąbki ,a zboża bieleją cienko jest . Quote
p1a2w3 Posted July 3, 2014 Report Posted July 3, 2014 U mnie susza na maxa .Ziemniaki leżą ' date='kukurydza się skręca w trąbki ,a zboża bieleją cienko jest .[/quote'] u mnie jest tak samo w wielkopolskie Quote
simson54 Posted July 3, 2014 Report Posted July 3, 2014 dziś widziałem pierwszy kombajn który kosił jęczmień zimowy przyglądałem się i gościowi dobrze sypało ja swój bd kosił w sobotę Quote
Recommended Posts