Jump to content

Recommended Posts

Posted
U mnie było parę dni z temperaturą ok. + 30 stopni. A dziś po 13 przyszła wielka czarna chmura i zaczeło grzmieć, błyskać, wiać, padać. Co ciekawe padał również dość spory grad, ale na szczęście ustał. Jednak deszcz nadal kropi, ale był moment że za oknem było dosłownie ściana wody, widać to bo wszędzie teraz są kałuże. Jeszcze w tym roku tak u mnie w Mazowieckim nie popadało i chmura poszła dalej. Pozdrawiam :)
Posted
W mojej okolicy trochę popaduje i na szczęście ,bo po tych upałach było już sucho .Zboża już dawno nie były tak piękne i najbardziej mnie zaskoczył jęczmień jary .Na wiosnę przez spory okres były przymrozki często gęsto po 5 st i więcej i dlatego jęczmień bardzo chorował od przemrożenia .Zastosowałem dodatkową dawkę saletry drogie odżywki i 2 raz grzybówkę .Dzisiaj jak chodziłem po polu bardzo miło mnie ten jęczmień zaskoczył tak się poprawił i o ile nie będzie anomali pogodowych ,to na 5 klasie wyda plon blisko 5 ton ,a na lepszej może i lepiej czego wam i sobie życzę :)Natomiast inne zboża są jeszcze lepsze i ziemniaki w 6 tygodni po posadzeniu nie całe zakrywają rzędy :D
Posted

Mam już dość deszczu. Pada na Mazurach od dobrych paru dni z małymi przerwami. A że mamy gliniastą ziemię, to nawet terenówką jeździ się jak po lodowisku.

Niedawno się przejaśniło, może się poprawi :)

Posted
Spokojnie możecie te deszcze przesłać do mnie .Dzisiaj było bardzo ciepło i tak co dzień i sucho .Już susza się robi i zboże siada na słabej ziemi .Na łące ,gdzie inne lata topił się ciągnik teraz można wiraże robić tak jest sucho .
  • 2 weeks later...