Tofik Posted September 24, 2014 Author Report Posted September 24, 2014 Witam u mnie w nocy był przymrozek nie duży ale był bo wycieraczki przy samochodzie przyłapało a tak poza tym zapowiada sie całkiem niezły dzionek bo słońce od rana wyszło i jest coraz cieplej tak więc opady chyba na razie odpuszczają i da radę w polu sie ogarnąćMiłego dnia Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted September 24, 2014 Report Posted September 24, 2014 U mnie tak samo jadę szykować pod siew;-) Quote
adam1208 Posted September 24, 2014 Report Posted September 24, 2014 U mnie o 6 rano termometr pokazywał -2 . Quote
przemek2092 Posted September 26, 2014 Report Posted September 26, 2014 A dzisiaj u nas mocno padało na polach miejscami woda mokra jesień tego roku mamy jak i cały rok zresztą przynajmniej u mnie w powiecie kaliskim Quote
simson54 Posted September 28, 2014 Report Posted September 28, 2014 ja mam posiane już jęczmień zimowy już zieleniutki a inne zboża pszenica i pszenżyto zasiane teraz tylko orka ale na to czas jeszcze Quote
Robert ;-) Posted September 28, 2014 Report Posted September 28, 2014 U mnie pogoda dobra słońce świeci i jest w miarę ciepło;-) w polu porobione tylko obornik i orka i było by na tyle;-)Ale szczerze za sucho żeby orac:-(trzeba deszczu. Quote
simson54 Posted September 28, 2014 Report Posted September 28, 2014 no co Ty to chyba u was nie padało u mnei tak mokro że woda miejscami na polach stoi i nie idzie wjechać ciągnikiem trzeba czekać a orke chyba można by powoli ruszać choć mi się jeszcze nie śpieszy:P Quote
Robert ;-) Posted September 28, 2014 Report Posted September 28, 2014 Taki był deszcz ze w przeciągu 3 dni padało tyle ze jak za puściłem agregat to suchą ziemię było widać gdzie nigdzie.a ci co orali po deszczu to słabo im to szło, wiec co strona to inna aura Quote
rafaello3 Posted September 29, 2014 Report Posted September 29, 2014 U mnie też sucho się robi ,chociaż ostatnio trochę popadywalo i moje zboże zaczyna wschodzić .Dzisiaj było tak ciepło ,że można było się opalać wręcz gorąco i gdy woziłem obornik to dosłownie w powietrzu usychał .Sąsiedzi dzisiaj kosili kukurydzę na ziarno i suszą na całego wilgotność ok 36%.Mi się nie spieszy z kuku niech dosycha .Pozdrawiam . Quote
simson54 Posted September 29, 2014 Report Posted September 29, 2014 ja dziś pojechałem zrobić orkę pod pszenice paszową ziemia bardzo namoknięta ciągnik ślizgał sie na tej glinie i strasznie ciągła się ta ziema z pod pługa Quote
przemek2092 Posted September 29, 2014 Report Posted September 29, 2014 U mnie dzisiaj piękny ciepły dzień aż praca sie pali w rękach w taki dzień i próbuje wykorzystać każda godzinę Quote
adam1208 Posted September 30, 2014 Report Posted September 30, 2014 U mnie od rana niebo zachmurzone, szykuje się deszczyk.. Pszenice ozima wczoraj sialem Quote
kubusjettaII Posted October 1, 2014 Report Posted October 1, 2014 ja wczoraj miałem New Holanda td 5.95 z Unią Ibis na testy tak że trochę podgoniłem ale i tak jeszcze "tyły"... a pogada pomagała w tym żeby robić w polu... Quote
przemek2092 Posted October 1, 2014 Report Posted October 1, 2014 Ale mówią jeszcze ładne słoneczne dni nie mamy co na wrzesień narzekać i oby październik równie ciepło i słonecznie nas zaskoczył Quote
grzepaku1 Posted October 1, 2014 Report Posted October 1, 2014 u mnie nadal susza najwyżej troszke pokropi Quote
adamo Posted October 2, 2014 Report Posted October 2, 2014 Dzisiaj ciepło i słonecznie! Aż miło. Można spojoknie pozbierać resztę słomy z pól. Quote
garzew Posted October 4, 2014 Report Posted October 4, 2014 U mnie też już cały tydzień pogoda, dzięki temu bardzo ładnie mi się wysuszyła zielonka z jęczmienia i wyki z poplonu i dzisiaj ją planuje zrolować w baloty do zakiszenia:) Quote
przemek2092 Posted October 4, 2014 Report Posted October 4, 2014 Pogoda właśnie sprzyja pracom aż sie nie chce pomyśleć że to już październik jednak wieczory i noce są już bardzo chłodne Quote
simson54 Posted October 4, 2014 Report Posted October 4, 2014 za chwile bd święta choinka sylwester i te sprawy czas nie stoi w miejscu a później znów w pole ruszymy Quote
kubusjettaII Posted October 5, 2014 Report Posted October 5, 2014 Pogoda rzeczywiście dopisuje. Ja wczoraj cały dzień z ciągnika nie schodziłem co zaprocentowało tym że pszenicę mam posianą... Quote
grzepaku1 Posted October 5, 2014 Report Posted October 5, 2014 no nie wszystkim ta pogoda dopisuje u mnie zaorac bardzo trudno tak sucho zasiać w tak suchą ziemie bez sensu wykopac na ziemiach cięższych to makabra .pogoda by dopisała jakby popadało i to obficie Quote
Tofik Posted October 5, 2014 Author Report Posted October 5, 2014 Co rejon to inna pogoda ja bynajmniej nie narzekam bo deszczu trochę polało tak że i w polu śmiało prace poszły bez problemu bo cala uprawa pola poszła bez problemu tak że aż milo sie pszenicę siało.Pozdrawiam Quote
przemek2092 Posted October 5, 2014 Report Posted October 5, 2014 U nas wierzch pola jest suchy ale pod spodem ziemia mokro więc warunki w tym roku dopisują ten tydzien ma byc również z bardzo przyjemną pogodą Quote
massay1 Posted October 6, 2014 Report Posted October 6, 2014 Sląskie okolice Bielska znów mokro w polu jak diabli. Uprawić przesrane. W każdym razie siew za sobą żeby tylko pogoda była na pryskanie. Quote
rafaello3 Posted October 6, 2014 Report Posted October 6, 2014 W mojej okolicach pogoda co dzień taka sama słonko i świeci ,a w nocy przymrozki .Kuku bardzo ładnie dosycha ,a ziarno ma ok 30 % wilgoci .Zboża ładnie rosną ,ale deszczyk mógł by popadać . Quote
Recommended Posts