Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam u mnie w nocy był przymrozek nie duży ale był bo wycieraczki przy samochodzie przyłapało a tak poza tym zapowiada sie całkiem niezły dzionek bo słońce od rana wyszło i jest coraz cieplej tak więc opady chyba na razie odpuszczają i da radę w polu sie ogarnąć:)

Miłego dnia

Pozdrawiam

Posted

no co Ty to chyba u was nie padało u mnei tak mokro że woda miejscami na polach stoi i nie idzie wjechać ciągnikiem trzeba czekać a orke chyba można by powoli ruszać choć mi się jeszcze nie śpieszy:P

Posted
U mnie też sucho się robi ,chociaż ostatnio trochę popadywalo i moje zboże zaczyna wschodzić .Dzisiaj było tak ciepło ,że można było się opalać wręcz gorąco i gdy woziłem obornik to dosłownie w powietrzu usychał .Sąsiedzi dzisiaj kosili kukurydzę na ziarno i suszą na całego wilgotność ok 36%.Mi się nie spieszy z kuku niech dosycha .Pozdrawiam .
Posted
U mnie też już cały tydzień pogoda, dzięki temu bardzo ładnie mi się wysuszyła zielonka z jęczmienia i wyki z poplonu i dzisiaj ją planuje zrolować w baloty do zakiszenia:)
Posted
no nie wszystkim ta pogoda dopisuje u mnie zaorac bardzo trudno tak sucho zasiać w tak suchą ziemie bez sensu wykopac na ziemiach cięższych to makabra .pogoda by dopisała jakby popadało i to obficie
Posted

Co rejon to inna pogoda ja bynajmniej nie narzekam bo deszczu trochę polało tak że i w polu śmiało prace poszły bez problemu bo cala uprawa pola poszła bez problemu tak że aż milo sie pszenicę siało.

Pozdrawiam

Posted
W mojej okolicach pogoda co dzień taka sama słonko i świeci ,a w nocy przymrozki .Kuku bardzo ładnie dosycha ,a ziarno ma ok 30 % wilgoci .Zboża ładnie rosną ,ale deszczyk mógł by popadać .