Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam u mnie w nocy był przymrozek nie duży ale był bo wycieraczki przy samochodzie przyłapało a tak poza tym zapowiada sie całkiem niezły dzionek bo słońce od rana wyszło i jest coraz cieplej tak więc opady chyba na razie odpuszczają i da radę w polu sie ogarnąć:)

Miłego dnia

Pozdrawiam

Posted

no co Ty to chyba u was nie padało u mnei tak mokro że woda miejscami na polach stoi i nie idzie wjechać ciągnikiem trzeba czekać a orke chyba można by powoli ruszać choć mi się jeszcze nie śpieszy:P

Posted
Taki był deszcz ze w przeciągu 3 dni padało tyle ze jak za puściłem agregat to suchą ziemię było widać gdzie nigdzie.a ci co orali po deszczu to słabo im to szło, wiec co strona to inna aura
Posted
U mnie też sucho się robi ,chociaż ostatnio trochę popadywalo i moje zboże zaczyna wschodzić .Dzisiaj było tak ciepło ,że można było się opalać wręcz gorąco i gdy woziłem obornik to dosłownie w powietrzu usychał .Sąsiedzi dzisiaj kosili kukurydzę na ziarno i suszą na całego wilgotność ok 36%.Mi się nie spieszy z kuku niech dosycha .Pozdrawiam .
Posted
U mnie też już cały tydzień pogoda, dzięki temu bardzo ładnie mi się wysuszyła zielonka z jęczmienia i wyki z poplonu i dzisiaj ją planuje zrolować w baloty do zakiszenia:)
Posted
no nie wszystkim ta pogoda dopisuje u mnie zaorac bardzo trudno tak sucho zasiać w tak suchą ziemie bez sensu wykopac na ziemiach cięższych to makabra .pogoda by dopisała jakby popadało i to obficie
Posted

Co rejon to inna pogoda ja bynajmniej nie narzekam bo deszczu trochę polało tak że i w polu śmiało prace poszły bez problemu bo cala uprawa pola poszła bez problemu tak że aż milo sie pszenicę siało.

Pozdrawiam

Posted
W mojej okolicach pogoda co dzień taka sama słonko i świeci ,a w nocy przymrozki .Kuku bardzo ładnie dosycha ,a ziarno ma ok 30 % wilgoci .Zboża ładnie rosną ,ale deszczyk mógł by popadać .